V minulem tednu vključno z vikendom so zasavski policisti obravnavali deset prometnih nesreč, petkrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, ukvarjali so se z goljufijo, veliko tatvino, voznikom brez vozniške, zaparkiranim obračališčem za avtobuse, udarnimi jamami … Na Javorju pri Gabrovki so našli neeksplodirana ubojna sredstva, na Izlakah so poškodovali avtobusno postajališče, policisti pa v Zagorju so do doma pomagali tudi onemoglemu, z alkoholom preveč podloženemu moškemu.


PP Hrastnik

V petek popoldan so zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali v eni izmed javnih ustanov. Kršiteljico, ki je žalila zaposlene, čaka postopek o prekršku

Nekaj pred 18. uro so v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je nastala materialna škoda.

Ob 22.30 uri so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri je bil udeležen voznik avtobusa na relaciji Prebold-Podmeja. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila znamke Audi, temnejše barve.

V soboto ponoči so v Litiji obravnavali prometno nesrečo. Voznik je trčil v ograjo vrta enega izmed gostinskih lokalov in po nesreči odpeljal s kraja. Policisti so voznika izsledili, čaka ga postopek o prekršku.

Ob 11.00 uri so v Čemšeniku obravnavali prometno nesrečo, v kateri je nastala materialna škoda.

Popoldan so intervenirali v Hrastniku zaradi glasne glasbe, kršitelja čaka postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek v dnevnem času so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja osebnega vozila. Zaenkrat še neznani storilec je na parkirnem prostoru razbil prednje steklo.

V torek so policiste obvestili o požaru vrtne ute. Do požara je prišlo zaradi napačne in dotrajane dimniške napeljave, policisti preiskujejo požara zaradi suma kaznivega dejanja.

V četrtek so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja goljufije. Zaradi lažnega prikazovanja je bila oškodovana ena izmed trgovin. Zadevo še preiskujejo.

V soboto v večernem času so posredovali v stanovanju v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med izvenzakonskima partnerjema, ki sta bila pod vplivom alkohola.

V nedeljo so na območju Trbovelj pri kontroli cestnega prometa ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so vozilo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policiste obvestili o prometni nesreči z manjšimi poškodbami. Udeležencu so izdali obvestilo o odstopu.

V sredo v večernem času so policiste obvestili o onemoglem moškem, ki je zaradi opitosti obležal. Policisti so onemoglega moškega pospremili domov, kršitev pa niso zaznali.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču s pobegom povzročitelja.

V popoldanskem času so jih obvestili, da je na železniški postaji Zagorje ob Savi zaparkirano označeno obračališče avtobusa. Na parkiran avtomobil so izdali obvestilo o prekršku.

Obvestili so jih tudi o večji udarni jami na cesti Trojane – Vransko. Policisti so kraj zavarovali do prihoda vzdrževalca cest, ki je luknjo ustrezno zavaroval do sanacije.

V petek so jih v jutranjem času obvestili o dogodku, v katerem je lastniku z zasebne površine po klancu navzdol ušel nepravilno zavarovan tovorni avtomobil, ki se je ustavil v bližnjem gozdu. Policisti so o dogodku napisali uradni zaznamek.

Obvestili so jih tudi o prometni nesreči z manjšo poškodbo v Litiji. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu.

V večernem času pa so jih obvestili o glasni glasbi na območju Litije. Ob prihodu na prizorišče je bilo vse mirno.

V soboto so jih v dopoldanskem času obvestili o najdbi neeksplodiranih ubojnih sredstev na območju Javorja pri Gabrovki. Policisti so zavarovali kraj do prihoda enote za odstranitev NUS. Pirotehnika sta najdene mine odstranila in jih onesposobila.

V nedeljo v večernem času so policiste obvestili o poškodovanju avtobusne postaje na Izlakah.


PP Litija

V ponedeljek so intervenirali na vlaku, kjer je potnik kršil Zakon o varstvu javnega reda in miru. Ker je nadaljeval s kršitvijo, so ga pridržali, čaka ga prekrškovni postopek.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Polšnika med voznikoma osebnih vozil. Na vozilih je nastala manjša poškodba. Ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.

V torek so jih obvestili o dogodku na območju naselja Litije, kjer naj bi prišlo do kršitev glede del občana na javni površini. Policisti niso zaznali elementov kaznivega dejanja ali prekrška.

Policisti so na območju Litije zasegli več rastlin, za katere sumijo, da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

V sredo so obravnavali sum kaznivega dejanja velike tatvine na območju naselja Ribče, kjer so ukradli denar iz objekta. Preiskava še poteka.

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja velike tatvine na območju Jastrebnika, kjer je storilec ukradel denar in bančne kartice iz vozila. Storilec je z ukradeno bančno kartico dvignil denar iz bankomata. Preiskava poteka.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Vač z udeležbo dveh osebnih vozil.


Savus

Foto: arhiv Savus