sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Dr. Uroš Ocepek

Ob letošnjem občinskem prazniku v Trbovljah so podelili tudi občinska priznanja za letošnje leto. Posebno priznanje župana za izjemen prispevek na področju gospodarstva v občini Trbovlje je prejel dr. Uroš Ocepek. Podelil mu ga je župan Zoran Poznič. Nagrajenca predstavljamo z obrazložitvijo priznanja.

»Dr. Uroša Ocepka poznamo kot učitelja, mentorja, raziskovalca, inovatorja. Je prejemnik najvišje nagrade na področju šolstva, Učitelj leta 2022, slovenski predstavnik na Global Teacher Prize in učitelj strokovnih modulov s področja računalništva na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje.

Dr. Ocepek je že s pričetkom učiteljevanja vpeljeval v svoje delo tudi raziskovanje na področju pedagogike in didaktike, saj je kot raziskovalec  v okviru Zavoda RS za šolstvo vodil in razvijal inovacijski projekt Orodje za zaznavanje dijakovih učnih karakteristik in preferenc. Inovativno orodje omogoča prepoznavanje učenčevih učnih/osebnostnih vzorcev, ki jih lahko učitelji, razredniki in svetovalni delavci upoštevajo pri učnem procesu. Inovacija je s strani Zavoda RS za šolstvo prejela potrdilo, da je dosegla najvišjo raven razvoja novosti na področju šolstva. Kandidat je inovacijo prijavil tudi na razpis Inovacije Zasavja in prejel zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije, Območne zbornice Zasavje. Je inovator v pravem pomenu besede, saj ima 13 potrjenih inovacij – tako na strokovnem kakor tudi na pedagoškem področju, pri tem pa v proces inoviranja vključuje tudi dijake. Kar 12 njegovih inovacij je nastalo v Trbovljah.

Izjemni dosežki in angažma dr. Ocepka bistveno  presegajo pričakovano delo učitelja, vključevanje mladih v projekte inoviranja in možnost vzpostavitve prvih stikov z gospodarstvom pa sta neprecenljivi popotnici za njihovo nadaljnjo pot, zato mu župan z veseljem in ponosom podeljuje posebno priznanje župana za izjemen uspeh na področju gospodarstva v Občini Trbovlje.«

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor