sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Roglič slavil v Franciji

Primož Roglič je v nedeljo, 12. junija, slavil končno zmago na Kriteriju po Dofineji v Franciji. V zadnji etapi je privozil v cilj z moštvenim kolegom Jonasom Vingegaardom, ki mu je gentlemansko prepustil zmago v tej etapi. Skupno pa je slavil Roglič, ki je pokazal na tej tedenski dirki zelo dobro pripravljenost.

Primož Roglič je z dirko po Dofineji zaključil s tekmovalnim dirkanjem pred nastopom na dirki vseh dirk Tour de France. V zadnji etapi Kriterija po Dofineji so prevladovali Rogličevi kolegi iz ekipe Jumbo Visma. V klancih so se počasi otresali tekmecev, Roglič pa je sledil Jonasu Vingegaardu pet km pred ciljem, ko je ta silovito potegnil in se otresel vseh, razen zasavskega kolesarja, ki je na dirki v zadnjih etapah vozil v rumeni majici vodilnega.

Na koncu je v skupni razvrstitvi slavil Roglič pred Dancem Vingegaardom in  Avstralcem O’Connorjem. Po dirki Pariz–Nica je zasavski kolesar zabeležil zmago še na drugi najbolj prestižni kolesarski enotedenski dirki.

»Lepo, da končno zmagujem tudi dirke v Franciji,« je po zaključku dejal Primož Roglič. »Imeli smo pod nadzorom prav vse. Bil je težak dan, že od samega začetka, a vsi so odlično opravili svoje delo.«

Tako Roglič kot ekipa Jumbo Visma sta pokazala, da sta zelo dobro pripravljena za Tour de France. Tam seveda čaka vse izjemno zahtevno delo. Udarili se bodo z izjemno močnim konkurentom, dvakratnim zmagovalcem Toura Tadejem Pogačarjem in njegovo ekipe UAE.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor