torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Urša Haberl v četrtfinalu EP

Urša Haberl je na Evropskem prvenstvu v Turčiji nastopila odlično. V kategoriji do 50 kilogramov je po zmagi na Črnogorko Jovićevo in Avstrijko Plankovo po izenačeni borbi morala priznati poraz s Hrvatico Pehar. Nastop v četrtfinalu je za Uršo Haberl lep uspeh in potrditev, da je vse bližje evropskemu vrhu.

Od 25. do 29. maja v Gaziantepu v Turčiji poteka Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. Nastopa 557 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 držav, med njimi tudi devet Slovencev. Mesto v reprezentanci si je s svojimi rezultati zagotovila tudi članica Karate kluba Trbovlje Urša Haberl.

Urša je v četrtek, 26. maja, nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, kjer se je pomerilo 25 tekmovalk iz prav toliko držav. V prvem krogu je premagala aktualno balkansko prvakinjo Črnogorko Anjo Jović z 2:1. V drugem krogu je poskrbela za veliko presenečenje, saj je premagala izkušeno Avstrijko Bettino Plank, nosilko olimpijske medalje iz Tokia. V četrtfinalu ji je stala nasproti stara znanka Jelena Pehar iz Hrvaške. Borba je bila taktična, še 12 sekund pred koncem je bilo 1:1, takrat je nasprotnici uspel ročni napad za točko in poraz Urše z 2:1. Hrvatica je tekmovanje zaključila v polfinalu proti domačinki Serap Ozcelik, ki je ob enem tudi prva na svetovni lestvici, tako da je možnost repasaža žal splavala po vodi.

Urša Haberl je iz Gaziantepa sporočila: »S svojimi borbami sem zadovoljna, zelo mi je pa žal za poraz proti Peharjevi. Veseli me, da sem se prepričala in si tudi dokazala, da sem konkurenčna in lahko premagam vsako nasprotnico.« V Karate klubu Trbovlje so z nastopom svoje tekmovalke zelo zadovoljni. »Premagala je dve res kvalitetni nasprotnici, še posebno nosilko olimpijske medalje Plankovo in verjamemo, da bo prišel tudi njen čas za stopničke,« so sporočili iz KK Trbovlje.

JS

Foto: KK Trbovlje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor