V Zasavju potekajo v organizaciji Zdravstvenih domov testiranja za gospodarske dejavnosti, v katerih zaposleni potrebujejo negativen test za koronavirus. Testiranja so brezplačna.

Hrastnik

Zdravstveni dom Hrastnik izvaja testiranja vsak delavnik dan med 9. in 10. uro v ZD Hrastnik, vsako sredo med 7. in 8. uro v sejni sobi Podjetniškega inkubatorja v Hrastniku, Cesta 1. maja 83.

Trbovlje

Testiranje za gospodarske dejavnosti, v katerih zaposleni za delo potrebujejo negativen test na koronavirus, bodo v ZD Trbovlje izvajali v nedeljo, 21. februarja, med 9. in 12. uro v Delavskem domu Trbovlje.

Za testiranje je potrebno najkasneje do petka, 19.2. do 12. ure poslati seznam oseb (ime in priimek, telefonska številka) za testiranje na mail katarina.kocnar@zd-trbovlje.si.

Zagorje

V Zdravstvenem domu Zagorje izvajajo testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) za zaposlene v trgovski in storitveni dejavnosti ob ponedeljkih od 12. do 14. ure, ob sredah od 9. do 11. ure in ob petkih od 8. do 9. ure. Testiranje izvajajo v zabojniku na parkirišču za zdravstvenim domom.

Splošna navodila

Vsak udeleženec testiranja mora imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja, osebno izkaznico in telefonsko številko na katero bo preko SMS-a prejel rezultat testiranja.

Na testiranje naj pridejo samo tisti, ki nimajo znakov akutne okužbe dihal in/ali prebavil.

V primeru, da ste bolni ali pa imate izražene simptome, se dogovorite za redno testiranje s svojim osebnih zdravnikom.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekOtroška igrala znova odprta
Naslednji članekRazpis za inovacije Zasavja