V Zagorju letos zaradi epidemije koronavirusa spominskih slovesnosti ob dnevu spomina na mrtve ne bo.

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in manjša delegacija zagorskega Združenja borcev za vrednote NOB, na čelu s predsednikom združenja Milošem Prosencem, pa je dopoldne vseeno obiskala spominska obeležja padlih med 2. svetovno vojno na Orehovici, Mlinšah in Lokah pri Zagorju, grobova ubitih talcev med NOB in dr. Janeza Drnovška na zagorskem pokopališču ter njegov spomenik v Parku dr. Janeza Drnovška.

Delegacija šestih je ob upoštevanju vseh navodil in priporočil Vlade RS in NIJZ ob obeležjih položila cvetje. Cvetje je Občina Zagorje položila tudi ob spomenik padlim med 1. svetovno vojno pod Cankarjevim trgom, pri spominskem obeležju na ploščadi pred Weinbergerjevo hišo ter na zagorskem pokopališču ob obeležjih mobilizirancem v nemško vojsko in umrlim rudarjem v največji rudniški nesreči v Zagorju, 11. marca 1961.

Letos zaradi epidemioloških razmer tradicionalnih komemoracij ne bo, Občina Zagorje ob Savi pa ob tem poziva, da obisk grobov, če je le mogoče, preložite na kasnejše obdobje. Vsi, ki se boste zanj vseeno odločili, pa upoštevajte navodila stroke in pazite na svoje zdravje ter zdravje drugih.

Savus

Foto: Občina Zagorje

Prejšnji članekPodaljšan rok za tri OPPN
Naslednji članekNa današnji dan: Valentin Osredkar