četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Policisti niso počivali

Konec tedna so imeli policisti na območju Zasavja veliko dela. Posredovali so predvsem na cestah na območju občin Zagorje in Trbovlje, opravili pa so tudi hišno preiskavo in zasegli prepovedano drogo.

PP Zagorje ob Savi

Policija je konec tedna prejela anonimno obvestilo, da imajo na igrišču v Zagorju glasno glasbo. Patrulja je na kraju s skupino mladostnikov izvedla postopek in ustrezno ukrepala.

Pri osumljenemu kaznivega dejanja so opravili hišno preiskavo in zasegli prepovedano drogo. Sledil bo hitri postopek prekrškovnega organa. Med drugim so obravnavali tudi kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. O dejanju bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na področju prometa so policisti obravnavali prometno nesrečo na parkirišču, od koder je povzročitelj pobegnil. Po zbranih obvestilih bodo zoper povzročitelja ustrezno ukrepali. Kasneje so obravnavali še prometno nesrečo z majhno materialno škodo, zaradi česar so po ugotovljenih pogojih za udeležbo voznikov in vozil v cestnem prometu od ogleda prometne nesreče odstopili. Ustavili so tudi voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo ter podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

PP Trbovlje

Tudi trboveljski policisti so obravnavali dva prometna dogodka. V Bevškem se je zgodila prometna nesreča zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Zaradi nje je voznik osebnega avtomobila izgubil nadzor nad vozilom, ki je po trčenju obstal na strehi. Vozniku so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pri kontroli cestnega prometa pa je policijska patrulja ustavila mladega voznika osebnega avtomobila, ki je imel v krvi 0,45 mg/l alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga tudi pogovor s sodnikom.

Savus                                                           

Fotografija je simbolična.

Isti avtor