Zasavje je bogato s kulturniki, katerih življenje pa je v teh dneh obrnjeno na glavo. Zaradi ukrepov, ki prepovedujejo javno zbiranje, so mnogi ostali brez dela. Povprašali smo jih, kako se spopadajo s trenutno situacijo.

Vukašin Šobot, fotograf:

»Čas, ko smo se prijazno dotikali drug drugega, bo za nekaj časa samo prijeten spomin. Okoliščine, ki so nas pripeljale do samoosamitve in popolnega razpada medčloveških stikov so tudi okoliščine, ki so mene (in ne samo mene) potisnile v čas brez naročil in posledično prihodkov.

Kultura in mediji so že tradicionalno zapostavljeni, sam pa predvsem kot fotograf posledice ukrepov zaradi epidemije zelo močno občutim. Vsi moji projekti so bodisi ustavljeni ali pa celo odpovedani.

Žal se je prekinilo snemanje dokumentarnega filma, fotografski projekti so zastali, izdaja foto monografije KOTA 37 je v počasnejšem napredovanju, kot bi bila sicer. Je pa še nekaj dogodkov, ki bi že morali zaživeti ravno v marcu in so postavljeni na čakanje. Nekateri, ki bi se morali zgoditi v bližnji prihodnosti, pa so celo odpovedani.

Ampak po drugi strani pa ni vse tako črno. Ta čas izkoriščam za pridobivanje novih znanj iz mojih področij delovanja, obnavljam pa tudi že malce pozabljene veščine. Srčno upam, da mi bodo zelo kmalu prišle prav.

In srčno upam, da bo čas brezstičnih odnosov kmalu minil ter da bomo lahko spet vsi na polno zaživeli, tako na osebni in medčloveški  ravni kot tudi na poslovnem področju.

Do takrat pa ostajam doma. Z družino. Za družino.«

Foto: osebni arhiv