Na ETV so pripravili v oddaja Župani pred mikrofonom pogovor z zasavskimi župani. Matjaž Švagan, Zoran Poznič in Marko Funkl so v pogovoru z voditeljem Vukašinom Šobotom spregovorili o sodelovanju, skupnih projektih, potencialih in razvojnih možnostih za Zasavje.

V pogovorno-informativni oddaji Župani pred mikrofonom boste med drugim lahko slišali, kako si vsi trije župani prizadevajo, da se vlada visoko prioritetno ukvarja s cestno infrastrukturo v Zasavju, ki bi se morala urediti že zdavnaj!

Enotni so bili tudi na zdravstvenem področju in pri problematiki okrog nujne medicinske pomoči, saj vsi župani ostro zagovarjajo stališče – človeško življenje nima cene. Dotaknili so se izobraževanja v Zasavju, saj vemo, da nam izobrazba odpira vrata v svet. Občina Hrastnik si prizadeva za vpeljavo srednješolskega sistema v občino. Vzgoja in izobraževanje sta za naše mesto in za našo prihodnost strateškega pomena.

Tekom oddaje pa je pogovor seveda nanesel tudi na turizem ter kulturo v Zasavju. Poleg že izredno konkurenčnih, lahko bi rekli širše evropsko prepoznanih umetniških festivalov, športnih prireditev in drugih dogodkov, je beseda nanesla tudi na tradicionalno zasavsko hrano. Letos si namreč vse tri občine želijo povezati kulinarične festivale in tako številčnejše poskrbeti za širši doseg slavospeva, ki ga nosi pristna zasavska hrana! Oddaja je zajela vse projekte, ki jih načrtujejo, zato ni manjkala tudi tema o ureditvi javnih prevozov za bolj optimalne povezave med občinami.

BV

Foto: ETV