V 16. tednu so se Barbari/Vulkanizerstvo Šketako srečali z ekipo Etv. Na srečanju so kratko potegnili televizijci. V drugi tekmi so Mair team z zmago nad Črički potrdili prvo mesto na lestvici, na zadnji tekmi pa so Nč tazga premagali ŠD Litus.
Barbari/Vulkanizerstvo Šketako : ETV 63:56

Barbari/Vulkanizersto Šketako: Golotič 25, Majes 14, Kumberger 12 (2×3), Deželak 6, Tilinger 6

ETV: Tomažič 28, Bergant 19 (5×3), Dornik 4, Odlazek 4, Drolc T. 1

Kazni: Blaž Kumberger (Barbari/Vulkanizerstvo Šketako), tehnična napaka zaradi nešportnega vedenja po dosojni osebni napaki. Po pravilniku KRLZ je denarna kazen znašala 20 evrov.

Kljub temu, da so bili Barbari na papirju boljši nasprotnik, so televizijci pokazali željo po igri in Barbarom niso pustili, da si ustvarijo večjo prednost.  Ponovno sta pri ekipi ETV v napadu kraljevala Timi Tomažič in Blaž Bergant. Vulkanizerji oz. Barbari so na krilih Eda Golotiča in Matije Majesa tekmo pripeljali v končnico,  v kateri je Blaž Kumberger z mirno roko poskrbel za novo zmago Hrastničanov.

Mair team : Črički 76:53

Mair team: Jasenčić 40, Berčon 12, Džombić 12, Prašnikar 8, Krznarič 4

Črički: Kajtna 20, Božič 15 (3×3), Pavlin 8, Žilnik 6, Medved 4

V drugem srečanju sta se pomerili ekipi Mair team in Črički. V napadu so večino žog poslali prvemu strelcu lanske sezone, Edinu Jasenčiću, ki je imel tokrat zadnjo priložnost, da postane prvi strelec tudi v letošnji sezoni. Jasenčić je že v prvi četrtini dosegel 22 točk, do konca tekme pa jih je zbral 40 in tako trenutno prevzel vodstvo na lestvici strelcev. Zagorjani so tako, v za njih zadnji tekmi rednega dela, premagali Čričke in z le enim porazom prvenstvo končali na vrhu lestvice .

Nč tazga : ŠD Litus 56:42

Nč tazga: Golob 21 (2×3), Kovačič 16, Virant 10, Skaza 9 (1×3)

ŠD Litus: Kolenc 16(1×3), Čepon 9(1×3), Kovič 6, Repina 5 (1×3), Cirar 4, Pestotnik 2

Na tretji tekmi je ekipa Nč tazga stala nasproti ekipi ŠD Litus. Čeprav so bili slednji številčno v prednosti, so Hrastničani na igrišču kraljevali od začetka do konca. Rok Golob in Boris Kovačič sta  skrbela za hrastniški napad, obrambo pa je prevzel David Virant. Litusi so v napadu zgrešili precej metov, kar so nasprotniki izkoristili in si priigrali prednost, ki je do konca tekme niso izpustili iz rok.

ZT

Prejšnji članekTrboveljčanom štiri medalje
Naslednji članekKljukal po avtomobilih