sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zmagovalka Lucija Arh

V soboto, 4. marca, se je 150 udeleženk spustilo v rudniške rove v Rudniku Trbovlje-Hrastnik ter preteklo ali prehodilo pot od Ajnzerja v Trbovljah do izhoda po Barbara vpadniku v Hrastniku. Na prireditvi Punce v jami so se imele lepo in tako na svojevrsten način proslavile dan žena.

Slaba polovica udeleženk se je na prireditvi pomerila v teku, večina pa je vzela jamo kot svojevrstno rekreativno priložnost. Med tekačicami je bila najhitrejša Lucija Arh pred Matejko Ahčin in Anjo Drnovšek. V kategoriji do 35 let je bila najhitrejša Lucija Arh pred Anjo Drenovšek in Nežo Ahčin. V kategoriji 36 do 50 let je bila najhitrejša Matejka Ahčin pred Polono Thuma in Natašo Zalar, v kategoriji nad 50 let pa je bila najhitrejša Natalija Pristovnik pred Natašo Breznikar in Jožico Murnik. Ne le najboljše, zmagovalke na prireditvi so bile vse, saj so premagale jamo, ki je dolga stoletja veljala za moški privilegij. Tokrat so si privilegij privoščile ženske, ki so zavzele rove v Rudniku Trbovlje-Hrastnik. Za varno pot v rudniku so poskrbeli bivši rudarji in jamski reševalci Rudnika Trbovlje-Hrastnik.

Priznanja na zaključni prireditvi v mašinhausu so podeljevali častna pokroviteljica prireditve, predsednica sindikata KNSS – Neodvisnost Evelin Vesenjak, župan občine Hrastnik Marko Funkl in predsednica Turističnega društva Trbovlje Joži Kukovič.

Po preizkušnji v rudniku so puncam z rožicami za praznik čestitali člani Društva copatarjev Dol pri Hrastniku, ki so izbrali tudi tri najbolj simpatične udeleženke prireditve. Predsednik Antek Pust je priznanje podelil Alenki Pipan, Janji Deutshman in Simoni Vrbnjak.

Udeleženke so se pomerile tudi v metu »bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto«. Najbolj uspešna je bila Ana Marija Jamšek, drugo mesto sta si razdelili Miri in Karla Pangeršič, četrta je bila Silva Berčič in peta Petra Pivk Lukančič.

Za okrepčilo po prireditvi so poskrbeli znameniti trojanski krofi, energijska pijača Red Bull in funšterc, ki so ga odlično spekle članice Funšterc Teama iz Čeč.

Za koncert pred proglasitvijo priznanj je tokrat poskrbel Vlado Poredoš, frontman znamenitih Orlekov, lanski Ježkov nagrajenec in Zasavc leta 2022.

Punce so dobile pred prireditvijo vrečke z darili pokroviteljev, udeležile so se tudi brezplačnega srečolova, na koncu pa je Perkmandeljc izžrebal še dobitnico zanimivega bona. Na njem je pisalo: »Perkmandeljc za buhluni podarja Darji Dogan bon, da brez gnarja pokaže svoj fris na Puncah v jami 9. marca 2024. S sabo naj privleče še eno kumaratko brez gnarja.«

Pokrovitelji prireditve: Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Avtohiša Malgaj Trbovlje, Malgaj d.o.o., Trbovlje, Dewesoft, Lekarna Pušnik, Vzajemna, Nomago, Telekom Slovenije, Thermana Laško, Gostinsko podjetje Trojane, KRC Hrastnik, Skitti, ETI Izlake, Contrast  Miklavž na Dravskem polju, DM Drogeriemarkt, RTH Trbovlje.

MP

Foto: Branko Klančar


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor