Od 2. septembra do 21. oktobra je potekala II. članska liga Vzhod 2023. Med 10 ekipami je članska ekipa Šahovskega kluba Rudar Trbovlje (ŠKRT)zasedla prvo mesto s 16. meč točkami (oddali smo le dva neodločena rezultata) in kar 3 meč točke pred drugo in tretjeuvrščeno ekipo.

Ob uspehu ekipe je potrebno omeniti, da so trije mladi upi Žan Bajda, Jaka Košir in Jaka Ovnik izmed odigranih 21 partij zbrali 17,5 točke – brez poraza. Od tega je Žan Bajda zbral osem točk iz devetih partij, Jaka Košir 6,5 iz devetih partij, najmlajši Jaka Ovnik pa tri točke iz treh partij.

Odlično je igral tudi Luka Trebežnik na prvi deski, ki je iz osmih partij zbral pet točk. Pri ekipnem uspehu so, poleg omenjenih, svoj prispevek dodali: Hinko Jazbec, Aljaž Dušak, Andrej Novak, Jože Kotar, Rado Bajda in Žiga Brank.

Ne glede na pretekle uspehe je več kot očitno, da se okoli mentorskega dela v ŠKRT (Uroš Zalokar, Rado Bajda in Andrej Novak) ustvarja nova energija in moč, ki sloni na mladih, kar so lanskoletni in letošnji rezultati tudi dokazali.

Zadnji dve koli sta bili odigrani v domačem Delavskem komu Trbovlje, kar je zmago še dodatno polepšalo.

Andrej Novak

Foto: ŠKRT


 

Prejšnji članekPet let sodelovanja, prijateljstva in druženja
Naslednji članekIzlačani spet odlični