Pretekli vikend so se zasavski policisti največ ukvarjali s prometnimi nesrečami in spori med občani. Nekaj tudi z alkoholom, uspešno pa so našli pogrešano osebo.


PP Hrastnik

V petek so policisti PP Hrastnik obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Voznik je zapeljal na nasprotni prometni pas in trčil v vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Pri tem  je nastalo za okoli 500 evrov škode. Povzročitelja so policisti izsledili, čaka ga postopek o prekršku. Prav tako bodo na pristojno upravno enoto podali predlog za ugotavljanje sposobnosti za vožnjo vozil.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu od ogleda,

Obravnavali so še prometno nesrečo oplaženja vozila na parkirišču, povzročiteljico čaka postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V petek so obravnavali pretep med občanoma Trbovelj, v katerem sta bila oba lažje telesno poškodovana. Policisti preizkujejo pretep zaradi suma kaznivega dejanja.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,32 mg/l).  Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga postopek o prekršku.

V nedeljo so obravnavali besedni spor med 59 letnim in 56 letnim občanom Trbovelj. Sledi prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.


PP Zagorje ob Savi

V petek so posredovali v sporu dveh oseb, kršitelja čaka postopek o prekršku.

Policisti so sprožili postopek iskanja pogrešane osebe, ki so jo hitro našli.


PP Litija

V soboto  so v  okolici Litije obravnavali kaznivi dejanji lahke telesne poškodbe in grožnje.

V nedeljo popoldan so obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje preko prehoda čez železniško progo v Kresnicah, ko so bile polzapornice spuščene, eno od zapornic z vozilom oplazil in jo odtrgal iz nosilca, ter s kraja odpeljal. Na zapornici je nastala škoda okrog 300 evrov, na vozilu pa za okrog 50 evrov. Železniški promet ni bil oviran oziroma je mimo prehoda potekal z zmanjšano hitrostjo. Policisti so voznika izsledili, čaka ga postopek o prekršku.

Obravnavali so voznika osebnega vozila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in se nedostojno vedel. Čaka ga postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus