Zagorje danes praznuje svoj občinski praznik. Tokrat so Zagorjani s praznovanjem kar pohiteli, saj so že 5. avgusta podelili občinska priznanja za letošnje leto. Zlato plaketo občine Zagorje ob Savi je prejela Marija Čop.

Marija Čop se je v zgodnjih osemdesetih priselila v Podkum. Prekinila je s prejšnjim delom v gostinstvu in turizmu ter se posvetila otrokom in kmetovanju, na začetku devetdesetih let pa zaplula v podjetništvo. Njena vsestranskost se je odslikala celo v imenu podjetja: Trgovina-Gostinstvo-Prevozništvo. In v dejstvu, da je lokale odpirala po vsem Kumljanskem, kjer je nepogrešljiva organizatorka družabnega življenja.

Širšo prepoznavnost je pridobila z grajsko postrežbo in drugimi tematskimi kulinaričnimi ponudbami. Ni bila le uspešna podjetnica, ampak tudi pospeševalka turizma in ambasadorka tukajšnje kuhinje. Za uspešno delo je bila nagrajena s številnimi priznanji, ki so ji letos dodali Zlato plaketo občine Zagorje ob Savi.

Marija Čop si je prislužila priznanje, ker je z vztrajnostjo, marljivostjo in pozitivno energijo izpisala privlačno zgodbo o uspehu. In ker je navdihujoče, kako ji je uspelo na temeljih izginulega dvorca Podšentjur s hišo domačih okusov oživiti nekdanjo imenitnost.

Savus

Foto: Robi Verbajs

Prejšnji članekŠportno obarvano Zagorje ob Savi
Naslednji članekSrebrna plaketa za dr. Špelo Režun