Težko je kratko in razumljivo prikazati vso ponudbo Katapulta za podjetnike. Na pomoč smo poklicali dijake STPŠ Trbovlje, da bi  posneli predstavitveni video. »Najlažje bi tole posneli, če bi sami koristili podporo Katapulta in iz prve roke videli, kako lahko pomagamo.«

»Če je tako … Jo bomo pa našli!« Ideja na idejo in rodila se je Škrinca: večfunkcijsko orodje v obliki napolitanke, v katerem so vključena vsakodnevna orodja (USB ključek, sledilnik ključev, odpirač …). In ime? »Škrinca!« Vsak Trboveljčan ve, da je to ime za napolitanko.  Ko je še Jure Knez, lastnik Katapulta in večinski lastnik in soustanovitelj podjetja Dewesoft, odločno potrdil: »Fantje, tole je top! Zakaj je ne bi zares naredili? Evo, na Katapultu vam bomo pa pomagali. Just do it!« so vedeli: »To je to!«

In začela se je razburljiva pot Škrince in top ekipe mladih dijakov, ki jo sestavljajo Dominik Janc, Danijel Tomić, Roj Klopčič in Jan Lah Škrbec. S pomočjo glavnega mentorja na Katapultu Jerneja Ženka so najprej naredili plan: določili vodjo in vloge članov ekipe, podelili naloge, določili časovnice in tedenske sestanke. Eno njihovih prvih vprašanj: »A lahko mladoletni že odpremo d.o.o.?«  Naša računovodkinja Neja jim je vse razložila. Nadalje:

  • Analiza trga–Na Katapultu smo jim pomagali z našimi bazami prejemnikov e-novic.
  • Naredili so spletno stran com, že delajo marketing. Kadar je pisanje tekstov izziv, v Katapultu najdejo pomoč pisateljice in vodje založbe Petre Škarja.
  • Razvijajo ohišje– pomaga Boštjan, ki vodi strojno delavnico Dewesofta. V sosednji stavbi sta tudi Matic in Anže iz Katapult METAL-a, kjer lahko naredijo skoraj vse iz kovine.
  • Elektronika–  kdo v Katapultu bi lahko pomagal?  – ElderON. V hiši imamo tudi L-tek, ki polaga vezja.
  • Razvijajo software.Za sledilnik Škrince smo jih povezali s Chipolom in njihovo tehnologijo.
  • Pravni izzivi– po zakonu ne smeš imeti izdelkov v obliki hrane. Z našim mentorjem za pravo Jernejem Goričarjem so hitro našli rešitev.
  • Prodaja je ključna.Jernej jih uči, kako se v treh minutah dobro predstavi in proda produkt potencialnim kupcem. Dobili so tudi že večje naročilo za poslovna darila.
  • Povezali smo jih z zunanjim strokovnjakom za prvi osnutek 3D izrisa Škrince, naredili so že prvi print izdelka.

Mlade akrobate so prepoznali tudi v inciativi  Inženirke in inženirji bomo!  In ŠKRINCO izbrali za častno omembo, t.i. Honorable Mention Inženirske iskre. Bravo, fantje!

Aktivnosti Katapulta v okviru operacije “SIO-KATAPULT-2020-2022” sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. www.eu-skladi.si

PR objava