V KC Delavskem domu Zagorje so se 22. septembra zbrale zasavske podjetnice na svojem drugem dnevu zasavskih podjetnic. Dogodek se je odvijal v okviru aktivnosti projekta Spot 2018-2022, ki ga izvajata Območni obrtno-podjetniški zbornici Zagorje in Trbovlje.

V prvem delu so podjetnice prisluhnile predavanju dr. Sanele Peresciutti (ex Banović) o premagovanju stresa in preprečevanju izgorelosti. Predavateljica se je na njej lasten preprost, iskren in z osebnimi izpovedmi prepleten način dotaknila vseh udeleženk, da bodo s podanimi znanji lahko več storile za svoje psihično zdravje, ki je trdna osnova splošnega dobrega počutja.

V drugem delu pa je potekala aktivnost odpiranja poslovnih priložnosti pod geslom Lokalno je idealno, kjer so se s svojimi dejavnostmi in produkti predstavile posamezne podjetnice, izmenjale svoje izkušnje in dobre prakse. Vse bolj se zavedamo pomena lokalne ponudbe, ki se izkaže za neprecenljivo zlasti v kriznih časih. Zato zasavske podjetnice vsem Zasavcem polagajo na srce naslednjo misel: z lokalno in regionalno potrošnjo pripomoremo k njeni večji in boljši ponudbi. Če je sosedova trava bolj zelena, je le zato, ker jo bolj neguje. Kot potrošniki blaga in storitev smo tudi soodgovorni za lokalno ponudbo, zato s svojo potrošnjo negujmo domača podjetja.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija. Drugi dan zasavskih podjetnic se je končal z obljubo vseh udeleženk, da se naslednje leto zagotovo spet srečajo.

SP

Foto: OOPZ Zagorje