V Trbovljah bodo gradili Zasavski podjetniški inkubator. Pogodbo sta v sredo, 12. maja, podpisala županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in direktor projektov pri podjetju Rudis Samo Kreže. Občina Trbovlje bo za vzpostavitev Zasavskega podjetniškega inkubatorja od Evropskega sklada za regionalni razvoj prejela približno 1,2 milijona evrov evropskih sredstev in še približno dodatnih 410.000 evrov iz državnega proračuna.

Ob podpisu pogodbe je županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič dejala: »Zasavska  razvojna regija je bila edina regija v Sloveniji, ki ni imela podjetniškega inkubatorja v javni lasti, ki bi služil spodbujanju podjetništva, odpiranju novih delovnih mest v podjetništvu, povezovanju skozi ustrezno usposabljanje, svetovanju in mentorstvu ter širitvam obstoječih podjetij.«

Kot je zapisal investitor, bo inkubator namenjen podpori mladim in prodornim podjetjem ter inovativnim posameznikom, omogočal pa bo tudi dvig števila novonastalih podjetij in povečal možnost preživetja podjetij v zgodnjih fazah razvoja. Z inkubatorjem bodo pozitivni vplivi vidni predvsem v zmanjšanju brezposelnosti, omogočilo pa se bo tudi ustvarjanje novih podjemov prek zagona in delovanja podjetij, tako obstoječih kot tistih v nastajanju ali na začetku delovanja. Eden glavnih ciljev je spodbujanje regionalnega razvoja, kar je ključnega pomena za nadaljnji razvoj občine in regije.

Direktor projektov pri podjetju Rudis Samo Kreže je ob podpisu pogodbe povedal, da je vesel, da se Trbovlje razvijajo in omogočajo podjetniški razvoj regije in zadovoljen, da bo Rudis del pomembne zgodbe za Trbovlje.

Vodja projekta ZPI Jerica Zidar je ob podpisu povedala, da bo ZPI postavljen v obstoječi ekonomsko poslovni coni in bo zagotovil nadgradnjo pridobljenega znanja in mehki prehod iz izobraževalnega sistema v gospodarstvo: »Objekt v zdajšnjem stanju ni primeren za načrtovano dejavnost, zato ga bo treba porušiti in zgraditi novega. Prostor bo treba prilagoditi manjšim enotam in te ustrezno opremiti.« Z deli bodo predvidoma začeli junija letos, končali pa predvidoma v začetku naslednjega leta.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekIzgubljen planinec
Naslednji članekNa današnji dan: Alojz Prašnikar