sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Zasavski humanitarni tek bo

Igor Gošte ob podpori Društva prijateljev mladine Trbovlje v tem letu organizira že 13. Zasavski humanitarni tek. Tokrat  bodo vsa zbrana sredstva namenjena Društvu ASPI (združuje osebe z avtizmom) in VDC Zasavje, ki praznuje 40-letnico delovanja.

Zasavski humanitarni tek bodo letos pripravili v torek, 10. septembra 2024 med 8. in 18. uro v Športnem parku Rudar Trbovlje, na dan, ko bo Igor Gošte dopolnil 60 let. Gre za nekakšno simboliko, saj je skupaj z Mitjo Duhom in DPM Trbovlje prvi zasavski humanitarni tek organiziral, ko je dopolnil 50 let. Takrat sta z Mitjem odtekla 50 kilometrov. Na nekaterih humanitarnih tekih kasneje se je Igorju pridružila tudi Sabina Karaman. Skupaj sta najprej premagala sto kilometrov, kasneje tudi 108, pa okoli 90 kilometrov, letos pa simboličnih 60 kilometrov. Če bo Igorjevo koleno zdržalo. Lani, na 12.  zasavskem humanitarnem teku, se je moral teku zaradi poškodovanega kolena (počen meniskus) odpovedati. Pravi, da zadnje mesece že zmore odteči brez večjih bolečin 20 kilometrov, zato upa, da bo do 10. septembra pripravljen.

Častni pokrovitelj letošnjega teka je Domen Pociecha, zasavski olimpijec, ki je zaposlen v VDC Zasavje.  Z Igorjem bo zagotovo odtekel nekaj kilometrov, ob že omenjeni Sabini, pridružil pa se jim bo tudi avtist Nejc Pogačar, ki je član Društva ASPI in je že lani sodeloval na zasavskem humanitarnem teku oziroma mu je dal madžarski pridih. Organiziral je namreč tek tudi na Madžarskem, v mestecu,  kjer opravlja prostovoljno delo. Letos pravi, da bo na tek pripeljal tudi člane svojega društva in ekipo iz Madžarske, ki bo prikazala prav posebne igre.

Tako kot vselej doslej se bo denar za Društvo ASPI in VDC zbiral na dan teka s  prostovoljnimi prispevki in prek srečelova. Približno 1.200 evrov pa se je že nabralo na računu DPM. 500 evrov je za namen darovala Fundacija Svečka, 200 evrov ETI, preostala sredstva pa so bila doslej zbrana v nameščenih škatlah v Slaščičarni Trbovlje (pri Zdravstvenem domu), v Sladolednem butiku Kep’ca Kisovec, v Vrtnem centru Gaja Izlake, v baru Cafe del tiempo Kisovec in v baru La vie Trbovlje. Še vedno lahko v nameščene škatle darujete kakšen evro. Organizatorji bodo veseli tudi za kakšna praktična darila za srečelov.


13. Zasavski humanitarni tek pa lahko podprete tudi z nakazilom donacije na naslednji račun:

Društvo prijateljev mladine Trbovlje Trg svobode 11, 1420 Trbovlje

Davčna številka: 11150254, nismo davčni zavezanci

TRR: SI56 6100 0001 9204 698, odprt pri Delavski hranilnici d.d.

Namen: 13.ZHT

Sklic: SI00 13-2024

Koda: CHAR


Vabljeni, da se nam v mesecu septembru pridružite in podprete prireditev.

IG

Foto: IG


 

Previous article
Next article

Isti avtor