Po vseh teh odpovedanih srečanjih zaradi kovida so se 13. oktobra končno zbrali člani Kluba brigadirjev Zasavja skupaj s člani PD pri planinskem domu na Kalu. 

Brigadirje je pričakalo megleno jutro, ki se je kasneje sprevrglo v lep sončen dan. Prejeli so klubske majice in kape ter topel napitek. Kot se za brigadirje spodobi, so se postavili v zbor.

Pozdravil jih je predsednik Kluba brigadirjev Zasavja Borut Slanšek. Predsednik PD Hrastnik Vojko Zupančič je brigadirjem – veteranom predstavil, kaj vse zajema prenova planinskega doma in okolice. Potrebno je bilo še očistiti in urediti okolico doma. To delo so s skupnimi močmi hitro opravili. Med tem časom je oskrbnik doma pripravil okusno kosilo, brigadirski golaž.

Sledila je skupščina kluba brigadirjev Zasavja s potrditvijo spremembe v statutu in izčrpnem finančnem poročilu. Iz poročila je bilo razvidno, da predvideni program v preteklem letu zaradi pandemije ni bil realiziran. Z družabnim srečanjem se je zasavska delovna akcija končala.

Člani Kluba brigadirjev Zasavja so bili zadovoljni, ker so se jim ta dan pridružili tudi kolegi iz drugih klubov Slovenije. Upajo, da bo v bodoče več priložnosti za realizacijo programov.

Savus

Foto: Klub brigadirjev Zasavja