Policisti na območju Zasavja tekom tega tedna poleg rednih nalog obravnavali še več kršitev javnega reda in miru, več prometnih nesreč, grožnje, kraje, nesrečo pri delu in obarvano reko Savo.

PP Hrastnik

Policisti so obravnavali so dve kršitvi javnega reda in miru. V enem primeru kršitve niso ugotovili, v drugem so izdali plačilni nalog.

PP Trbovlje

Policiste so obvestili o štirih kršitvah javnega reda in miru. V dveh primerih kršitev niso ugotovili, v enem primeru so izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja, v drugem pa zaradi motenja nočnega počitka z glasno glasbo.

Obravnavali so nesrečo v centru mesta, ki jo je povzročil voznik električnega skiroja, v katerega je zaradi njegove napačne smeri vožnje trčila voznica osebnega vozila. Voznik skiroja je bil lažje poškodovan, za nameček pa ga čaka še prekrškovni postopek.

Obravnavali so tudi dva primera kaznivih dejanj groženj. Preiskava še poteka.

PP Zagorje ob Savi

Na področju PP Zagorje so našli mobilni telefon, lastnici so ga že vrnili.

Obravnavali so nesrečo pri delu, v kateri se je lažje poškodoval občan. Elementov kaznivega dejanja niso ugotovili.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v Hrastniku, zbrali so prva obvestila. Primer so v nadaljnje reševanje odstopili PP Hrastnik.

V nočnem času je anonimni občan naznanil glasno glasbo na območju mesta Hrastnik. Patrulja je kršitelju izrekla ustno opozorilo.

PP Litija

V ponedeljek, nekaj po 21. uri se je v Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peški. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost peškama na prehodu za pešce in z vozilom trčil vanju. Pri tem sta se obe lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V ponedeljek okoli 16. ure je v Leskovici pri Šmartnem prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico, ki se je lažje poškodovala. Izveden bo ustrezen ukrep.

Policiste so obvestili o obarvani vodi v reki Savi. Ugotovili so, da ne gre za kaznivo dejanje, so pa obvestili pristojno inšpekcijsko službo, ki vodi nadaljnje postopke.

V Hotiču je neznanec neopaženo vstopil v hišo in odtujil denar in s tem povzročil za nekaj sto evrov škode. Policisti še preiskujejo krajo.

Obravnavali so poskus vloma v hišo.

Savus

Fotografija je simbolična

Prejšnji članekAvlo DDT bodo prenovili
Naslednji članekZakaj Bitcoin