V Trbovljah so ponedeljek, 12. junija, uradno zaključili investicijo Plaz Novi dom. Otvoritveni trak sta prerezala župan Zoran Poznič in predsednik krajevne skupnosti Fric Keršič, Robert Vodušek.

V sklopu sanacije so izvedli pilotno steno z 28 piloti premera 80 cm in globine 12 metrov. Zgrajen je bil tudi sistem drenaž, s čimer je preprečen nadaljnji dotok podzemne vode na plazovito območje ter izvedena rekonstrukcija poškodovane lokalne ceste v dolžini 250 metrov. Na novo so uredili tudi vso komunalno infrastrukturo.

»Plaz Novi dom, ki se je raztezal na približno 4.000 kvadratnih metrov površine, je bil eden izmed bolj obsežnih plazov, ki smo jih ob pomoči države sanirali v zadnjih letih. Ko smo lani pričeli z deli, smo kmalu ugotovili, da gre za aktivni plaz, kar je projekt precej podražilo, podaljšala pa se je tudi njegova izvedba,« so na Občini Trbovlje zapisali v izjavi za javnost in dodali: »Veseli smo, da smo kljub številnim izzivom in preprekam krajanom predali v uporabo zaključen projekt in verjamemo, da jim bo obnovljena cesta lepo služila.«

Savus

Foto: Občina Trbovlje