V soboto, 17. junija, se bo v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom pomerilo 92 punc in 72 fantov v 46. ekipah. Po preizkušnji v rudniku jih čaka še najboljša neolimpijska športna disciplina in bogate nagrade špirovcev Poletnega jamatlona 2023.

Nazadnje so se prijavile ekipe Duohtarji, Muceka, Trbouskih 196 in Mrzim brkove. Med prijavljenimi je 92 punc in 72 fantov. Vse kaže, da bo prvič na jamatlonu sodelovalo več punc kot fantov. Bravo, punce. Vzpodbujat jih pride tudi častni pokrovitelj prireditve, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Prijavljene ekipe

Doslej so se na poletni jamatlon 17. junija prijavile ekipe: Dva mandeljca pa tri fafle, Divja, Drnovšek, Vranska kerlca, Fuzetli, Gastropoda Cavus Turbo, Mnda privatnik, doktorca, keramičar, gospod, UPN 1 in UPN 2, Skor susedi, Vesele huntarce, Jamski trdoživci, Iz jame na dva pira, Jamsk mučeradi, Povheci, Lučke frajle, Mušketirji, Pod pritiskom, Trapi knapi, Cikcak, Hujavi ortaci. Podzemnih pet piškotov, Dečle izpod Rad’he, Trije podzemni piškotki, Trije podzemni škratki, Knapovska loleka, Dovški loleki, Cool mame in te making, Gasilke PGD Kamniška Bistrica, Srečno, Mišunga, Kukci, Smart 1 in 2, Šajn brajt, Maining wolves, Intersport jamatlonke, Gamabit, Khazad-dûm, Zavarovani krti GMBN, Čarlijevi angelčki, Trije mušketirji, Aviratlonca, Duohtarji, Muceka, Trbouskih 196 in Mrzim brkove.

Tekmovanje po tekmovanju

Po preizkušnji v jami sledi tekmovanje v najboljši neolimpijski športni disciplini Met bata škornja rikverc v kulmkišto. To je igra, ko tekmovalec meče rudarski škorenj v kulmkišto preko glave obrnjen stran od kište. Na voljo ima tri poskuse, točko pa dobi, če škorenj pade v kulmkišto. Seveda smo tudi za najboljše metalce pripravili privlačne nagrade.

Nagrade

Nagradili bomo najbolj simpatično in simpatičnega udeleženca (priznanje Jamska kura in Luftrajder), pa najbolj izkušeno in izkušenega (nagrada Domfrca in Pik as), Perkmandeljc pa bo spet zbral najbolj prestašeno ali prestrašenega (priznanje Hoznšajzer). Nagrade prispevajo špiruci Jamatlona. Vsi udeleženci bodo prejeli tudi vrečke z zanimivo vsebino.

Savus

Foto: arhiv Savus