Srbsko kulturno društvo Sava je v soboto, 10. junija, v hrastniški športni dvorani pripravilo jubilejni 20. Etno festival. Pred vami je prvi del posnetka skoraj tri ure dolgega dogajanja na festivalu.

Ob lepem obisku, tribune so bile zasedene skoraj do zadnjega kotička, smo lahko spremljali folklorne in glasbene nastope različnih narodov nekdanje skupne države Jugoslavije. Večina skupin deluje v Sloveniji, nekaj pa jih je prišlo tudi iz nekdanjih jugoslovanskih republik. Najbolj veseli, da se s folkloro in tradicijo ukvarjajo tako mladi kot starejši. Starostni razpon udeležencev je bil od malčkov do tistih, ki so se že srečali z osmimi križi.

Svoje znanje, bogate in barvite noše so prikazali člani in članice domačega društva SKD Sava Hrastnik, ki so festival začeli in ga tudi končali ter še naslednja društva: SD dr. Mladen Stojanović Velenje, KUD Mladost Ljubljana, Folklorna skupina Svoboda Trbovlje, KUD Una Novi Grad, MKD Ivan Car Ljubljana, SPD Nikola Tesla Postojna, MKD Sv. Ciril in Metodij Kranj, FS Dolsko pri Ljubljani, CD Grigor Vitez Okučani in CD Starca Gornji Bogičevci ter SKUD Vidovdan Ljubljana.

Igor Gošte

Foto: Matjaž Lavrič