torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zajčici na Puncah v jami

Na prireditvi Punce v jami se pletejo zelo različne zgodbe. Eno sta na letošnji prireditvi v soboto, 30. marca, spletle tudi posebni udeleženki, ki sta prišli iz Ponovič in Save v litijski občini. Tanja Mahkovic in Renata Kranjc sta premagali pot iz Trbovelj do Hrastnika v kostumu zajčic

»Letos sva v zajčjem kostumu zaradi velike noči. Lansko leto pa sva bili baletke iz jame,« sta povedali po prihodu na cilj po Barbara vpadniku v Hrastniku. Bili sta zadovoljni, saj sta se oblekli tako, kot se velikonočnemu vikendu spodobi.

Seveda sta poželi veliko pohval, še posebej od udeleženci, ki so bili deležni čokoladnih jajč, ki sta jih delili naokrog. »Zajčki imajo jajčka (smeh). Jajčka sva delili vsem v jami – rudarjem in Perkmandeljcu. Sva jih podkupile, da bova imeli boljši čas,« sta pojasnili, zakaj sta bili tako radodarni.

Punci iz Litije sta stari znaki prireditve: »Punc v jami se udeleživa vsako leto, včasih pa prideva tudi na Jamatlon.« Na vprašanje, če se vedno našemita, sta povedali, da sta kostum oblekle drugič, razmišljata pa, da bo to postala tradicija saj želita, da je dogodek še bolj zabaven.

Že vesta v kaj se bosta oblekli naslednje leto? »Ne poveva (smeh).«

Ema Gospodarič

Foto: Ema Gospodarič, Nejc Mrežar


 

Isti avtor