Tekmovanje v organizaciji Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika države RS Boruta Pahorja se počasi zaključuje. V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči, med njimi tudi občina Zagorje ob Savi. Vse kandidate združuje skrb za urejanje in ohranjanje okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja.

Državna ocenjevalna komisija je vse tekmovalce ocenila ter izbrala v vsaki kategoriji po tri nominirance. V kategoriji srednje velikih mest je med nominiranci poleg Ptuja in Postojne tudi Zagorje ob Savi.

Leta 2014 je Zagorje ob Savi na tem tekmovanju že osvojilo 2. mesto, tik za Ptujem. »Od takrat smo mesto še polepšali, obnovili mestni trg z ožjim središčem mesta, obnovili Rudarski muzej Zagorje in postorili še marsikaj drugega,« so ob tem povedali na Občini Zagorje, »tako letos upravičeno pričakujemo skok na sam vrh.«

Zagorje je bilo v zadnjih letih že dvakrat proglašeno za najprijaznejšo občino Slovenije. Leta 2016 je ta laskavi naziv prejelo v akciji Turistična patrulja, leta 2013 pa v akciji Dnevnikova izvidnica.

Kdo bo slavil tokrat, bodo organizatorji akcije razkrili na prireditvi Moja dežela lepa in gostoljubna, ki bo 17. oktobra v Nordijskem centru Planica.

ZT

Prejšnji članekOskrba z vodo v Hrastniku spet normalna
Naslednji članekŠtartala sta