torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zagorje ob žlici

Kot so sporočili iz Občine Zagorje ob Savi, je bila udeležba odlična – tako obiskovalcev kot ponudnikov jedi. Prav tako so navdušujoči odzivi obojih. Kuharski mojstri so priznali, da niso pričakovali tako dobrega odziva, zato se bodo, tako so dejali, z veseljem udeležili naslednjega festivala Zagorje ob žlici, Ta zagotovo bo.

Obiskovalci so lahko poskusili preizkušene in tudi manj znane recepte. Med ponudbo so bili knapovsko začinjen črni burger Perkmanedlc, zasavski prečmuh, funšterc, bograč, krompirjeve spiralčke, azijski falafel, čili, pražen krompir, posebne svaljke iz testa za pico, odlične sladice, kavo, brezalkoholne koktejle … Hrano in pijačo so ponujali Srednja šola Zagorje, Kmetija Kos z Razborca, Pizzerija Čebelica z Izlak, Gasilsko društvo Kotredež, Servis in prodaja kavomatov Grčar iz Zagorja, Gostišče Martin Trbovlje, Valvasor Litija, Falafel Ljubljana, Nada Bučar s.p. Novo mesto, Špiralčki – Marija Krek s.p. Kranj, Natureta, Mobigrill Ljubljana, Barbasol Koper in B&G CHILLIes Novo mesto.

Za posebno ponudbo in program za najmlajše so poskrbeli Vrtec Zagorje, Društvo prijateljev mladine, Kotanyi, Policijska postaja Zagorje ter Jumicar s programom Kolesarčki. Za prijetno glasbeno vzdušje so poskrbeli Pihalni orkester Svea, Delavski dom Zagorje in Neva M. Hafner. Voditeljici sta bili Mojca Špitalar in Saša Kisovec.

Zlata žlica

Ocenjevalna ekipa, ki jo je vodil nosilec prestižnega in mednarodno uveljavljenega naziva Masterchef Zdravko Krnajić, je imela zelo težko delo, pri podeljevanju priznanja Zlata žlica 2018. Ocena zajema tako ponudbo kot izgled stojnice in postrežbo. Letos so bili najbolj prepričljivi predstavniki, ki prihajajo iz Zagorske doline. Zlato žlico 2018 je prejela Kmetija Kos Z Razborca.

ZT

Isti avtor