V ponedeljek, 29. maja, so gasilci posredovali na Dolu pri Hrastniku, ponoči, 29. maja, pa v Trbovljah v Koloniji 1. maja. Za Savo so trčila tri vozila.

Zagoreli zabojniki in vozilo

V ponedeljek, ob 2.38 so na ekološkem otoku v Koloniji 1. maja v Trbovljah goreli trije komunalni zabojniki za odpadke. Ogenj se je razširil še na osebno vozilo, parkirano ob njih. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so požar pogasili, zabojniki in vozilo so uničeni.

Trčila tri vozila

Ob 7.49 so na cesti Trbovlje-Zagorje ob Savi, občina Trbovlje, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Trbovlje in Zagorje so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorje. Poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Reševanje iz dvigala

Na Trgu revolucije v Trbovljah so gasilci PGD Trbovlje ob 6.07 iz okvarjenega dvigala večstanovanjskega objekta s tehničnim posegom rešili tri ujete osebe.

Gorel zabojnik

Ob 10.48 je na Partizanski cesti v naselju Dol pri Hrastniku, občina Hrastnik, zagorela vsebina zabojnika za komunalne odpadke. Požar, ki je delno poškodoval tudi fasado stanovanjske hiše, so pogasili gasilci PGD Hrastnik in Dol pri Hrastniku.

Iztekalo je olje

Na Novem logu v Hrastniku je iz parkiranega vozila iztekalo motorno olje. Gasilci PGD Hrastnik mesto so posredovali ob 15.07 posuli iztekle motorne tekočine.

Savus

Foto: arhiv Savus