V Zasavskem VDC-ju nam je mar za naravo. Nenehno iščemo izdelke, ki so trajnostni.  Pod blagovno znamko Prešito smo razvili že veliko izdelkov, med drugimi različne torbe, peresnice, drobižnice iz recikliranega jeansa, vrečke iz jute in ostalega tekstila za večje in manjše nakupe, P(r)ozorne vrečke iz starih zaves za večkratno uporabo pri nakupu sadja in zelenjave.

Na novo pa smo razvili Eko blazinice Prešito. Naše Eko blazinice nadomeščajo navadne blazinice iz vate, ki jih najpogosteje uporabljamo za čiščenje obraza in, kot vemo, so težko razgradljive. Naše Eko blazinice po uporabi operemo in ponovno uporabimo. Seveda imamo s tem nekoliko več dela in je preprosteje, če stvari, ki jih ne potrebujemo več, zavržemo. A pomembno je zavreči takšno razmišljanje. Občutek, ko deluješ skladno in odgovorno z okoljem, je mnogo prijetnejši, saj s svojim ravnanjem ne škoduješ.

Eko blazinice Prešito izdelujemo iz frotirja in bombaža, ki nam ostane od krojenja večjih kosov izdelkov. Uporabniki sami, s pomočjo šablone, prerišejo model na blago, ga izrežejo in strojno zašijejo. Prodajamo jih v steklenih kozarcih z mehanizmom, ki ga lahko uporabite tudi za shranjevanje živil v gospodinjstvu. V enem kozarcu je 15 blazinic, zraven pa je priložena vrečka za pranje iz kolekcije P(r)ozornih vrečki ki jih izdelujemo iz starih zaves. Blazinice po uporabi shranjujemo v P(r)ozorni vrečki, ki jo nato skupaj z blazinicami tudi operemo.

Z odločitvijo, da boste uporabljali Eko blazinice Prešito, boste prenehali ustvarjati nove odpadke, VDC-jevci pa bomo veseli, da bomo opravljali koristno delo. Del finančnih sredstev je namenjen nagradam uporabnikov, drugi del pa nadstandardnim dejavnostim, kot so startnine za razna tekmovanja, letovanje, zimovanje, izleti itd. Z nakupom Eko blazinic boste zadostili kar vsem trem vidikom trajnostnega razvoja, socialnemu, gospodarskemu in varstvu okolja.

V razmislek: »Odlašanje je kot kreditna kartica: nudi mnogo užitkov, dokler ni treba plačati računa« (Lepota oblike).

Z nakupi naših izdelkov nam omogočite, da živimo kakovostneje. Veseli bomo vašega obiska v trgovinah v Zagorju, na Cesti 9. avgusta 59c, in v Litiji, na Ljubljanski cesti 3. Oglasite se lahko med 7. in 15. uro. Vse naše izdelke lahko naročite tudi preko telefona na številki 03 56 69 790. Prav tako je veliko VDC izdelkov na razpolago v trgovini MAVI v Trbovljah in trgovini Zdravstvenega doma Zagorje ob Savi. Z veseljem pa še vedno sprejemamo jeans, stare zavese in blago ki ga ne potrebujete več za naše reciklirane izdelke »Prešito«.

 PR objava