Policisti so se na območju Zasavja v zadnjih 24 urah ukvarjali predvsem s prometnimi nesrečami, gasilci pa z različnimi intervencijami.

PP Zagorje ob Savi

Policisti so v sredo, 6. novembra, v dopoldanskem času obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta se udeleženi voznici tudi lažje telesno poškodovali. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Zvečer pa so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznica izgubila oblast nad vozilom in vzvratno zapeljala preko podpornega zidu na sosednje dvorišče. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

V večernem času so na območju Zagorja ob Savi intervenirali zaradi spora med bivšima partnerjema. Obema kršiteljema je bil zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

V nočnem času pa so občanu zasegli neznano posušeno rastlino, za katero obstaja sum na prepovedano drogo.

ReCO Trbovlje

V sredo, 6. novembra, je ob 10.49 v Steklarni Hrastnik PE Special prišlo do preboja taline iz steklarske kadi. Gasilci PIGD Steklarna Hrastnik, PGD Hrastnik mesto in PGD Sedraž so talino ohladili in jo odstranili iz kadi. Hkrati so črpali odvečne hladilne vode. Na kraju je ostala gasilska straža.

V četrtek, 7. novembra, so gasilci PGD Trbovlje ob 3.55 uri na cesti Trbovlje – Knezdol v občini Trbovlje s ceste odstranili podrto drevo. Ob 9.03 so gasilci PGD Trbovlje-mesto v ulici Novi dom v Trbovljah ob prisotnosti policije s

tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila mrtva oseba.

Ob 10.49 so gasilci PGD Trbovlje-mesto v ulici Sallaumines v Trbovljah s tehničnim posegom rešili osebo iz okvarjenega dvigala.

Savus

Fotografija je simbolična