Novi izzivi in kreativnost na tečajih Scratch, Python in Blender

Digitalna doba prinaša številne priložnosti za učenje in ustvarjanje že od najmlajših let. Eden izmed najboljših načinov, kako mlade navdušiti nad svetom računalništva in programiranja, so specializirani tečaji. Eni takšnih se bodo septembra začeli izvajati tudi v trboveljskem Katapultu. Pogovarjali smo se s predavateljem Slavkom Garantinijem ter izvedeli več o tem, kako bodo tečaji potekali.

Kreativnost in razvoj za mlade

Kreativnost, reševanje problemov in logično razmišljanje so ključne veščine, ki jih lahko razvijamo že v zgodnjem otroštvu. Računalniški tečaji so se izkazali kot odličen način spodbujanja teh veščin.

Na voljo bodo trije različni tečaji, prilagojeni različnim starostnim skupinam in znanju. Tečaj Scratch je namenjen mlajšim osnovnošolcem in jih bo popeljal v osnove animacije, interaktivnega oblikovanja in spoznavanju programiranja. Tečaj Python bo starejšim udeležencem omogočil učenje enega izmed najbolj razširjenih programskih jezikov na svetu in jim predstavil čisto pravo programiranje. Tečaj Blender pa bo osnovnošolcem omogočil, da se preizkusijo v 3D modeliranju in animaciji.

Izkušeni predavatelj in prijava

Predavatelj Slavko Garantini je izkušen strokovnjak na področju računalništva in izobraževanja. S svojo zagnanostjo in pozitivno energijo bo udeležencem tečajev olajšal razumevanje kompleksnih konceptov in jim pomagal razviti praktične veščine.

»Cilj je spodbuditi zanimanje za računalništvo in tehnologijo ter otrokom omogočiti priložnost, da se naučijo osnovnih veščin programiranja in oblikovanja. Verjamem, da so te spretnosti ključne za uspeh v sodobnem digitalnem svetu,« je povedal Slavko.

Prijave za tečaje so že odprte in potekajo preko spletne strani www.kamplc.si. Starši imajo možnost izbire med različnimi termini glede na starost otrok in njihove želje.

Računalniški tečaji za osnovnošolce na Katapultu Trbovlje obetajo vznemirljivo izkušnjo, kjer bodo mladi pridobili nove veščine, razvili svojo kreativnost in se spoprijeli z izzivi računalniškega sveta. S tečaji Scratch, Python in Blender bodo udeleženci preizkusili različne vidike računalništva ter pridobili osnovno znanje, ki jim bo koristilo v prihodnosti.

Pridružite se nam in skupaj odkrijmo čarobni svet računalništva!

PR objava