Zasavski policisti so imeli pretekli teden raznovrstno delo. Obravnavali so pet manjših prometnih nesreč. Kar pet ustavljenih voznikov je vozilo brez vozniškega dovoljenja, nekateri tudi pod vplivom substanc. Štirikrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Ukvarjali so se še s poškodbami na šoli, goljufijo, grožnjami, dvakrat z vsiljivim beračenjem, vlomom v poslovni objekt, poškodovano ograjo, tatvino osebnih dokumentov, izgubljeno denarnico in nezakonitim bivanjem v državi.


PP Hrastnik

V četrtek zjutraj so policisti prejeli prijavo škode na objektu šole v višini okoli  1000 evrov.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in vožnje pod vplivom alkohola (1,10 mg/l) so vozniku zasegli vozilo in podali obdolžilni predlog.

V soboto so obravnavali trčenje v divjad na Marnem.

V večernih urah so obravnavali prijavo glasne glasbe v stanovanjskem bloku. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V nedeljo v večernih urah so policiste obvestili o glasni glasbi na Logu, kršitelju so izrekli opozorilo.


PP Trbovlje

V ponedeljek so prejeli prijavo kaznivega dejanja goljufije, neznanec je v zmoto spravil prijavitelja ter ga oškodoval za nekaj več kot 1400 evrov.

Obravnavali so prijavo vsiljivega beračenja tuje državljanke, uvedli so prekrškovni postopek.

Pri kontroli prometa so opravili postopek z osebo, ki je odklonila odrejen strokovni pregled. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo, podali so obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja groženj.

V nočnem času so ob redni kontroli prometa opravili postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, vozniku so prepovedali nadaljnja vožnja. Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru na območju Trbovelj, kjer je prišlo do spora in pretepa med petimi osebami. Opravili so razgovore in ustrezen postopek. Vse udeležene čaka prekrškovni postopek.

V sredo so v nočnem času ob redni kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu hitri test za ugotavljanje prisotnosti drog, ki je bil pozitiven, zato so mu odredili še strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zasegli so vozilo, vozniku pa so prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelja čaka obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V četrtek v nočnem času so ob redni kontroli prometa ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka jo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V petek so intervenirali pred trgovinskim centrom, kjer je tuja državljanka vsiljivo beračila, zaradi česar so ji izrekli globo.

V  nočnem času je neznanec vlomil v poslovni objekt v Trbovljah, kjer je pregledal notranjost, vendar ni ničesar odnesel.

V soboto v dopoldanskem času so policiste obvestili, da je neznanec preko noči poškodoval ograjo in vrata na poslovnem objektu v Trbovljah ter s tem lastnika oškodoval za 450 evrov.

V večernem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah, kjer so kršitelju izrekli opozorilo.

V nedeljo v nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu zasegli vozilo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Mošeniku. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Obravnavali so prometno nesrečo na Izlakah z materialno škodo. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Obravnavali so trčenje v divjad na območju Podkuma in na območju Moravč.

Obravnavali so povoženje kamenja na cesti Zagorje-Litija.

V četrtek so obravnavali trčenje v divjad na območju Mlinš.

V petek so prejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine osebnih dokumentov na območju Ljubljane. Policisti so zadevo odstopili pristojni policijski postaji v nadaljnje reševanje.

Obravnavali so izgubo denarnice z vsebino na območju Ljubljane.

Izvedli so prekrškovni postopek s tujcem, državljanom Severne Makedonije, zaradi nezakonitega prebivanja v R Sloveniji.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekOdlično zaplavala v leto 2024