Minuli vikend je v Mariboru potekalo državno prvenstvo v plavanju za mladince in kadete, katerega sta se pod vodstvom trenerja Darka Raušla udeležila tudi kategorizirana člana plavalnega kluba Rudar Taj Zupančič in Teja Zore.

V konkurenci 24 slovenskih klubov in 250 plavalcev sta odlično nastopila, saj je Taj Zupančič, sicer dijak GESŠ Trbovlje, kar dvakrat osvojil naslov mladinskega prvaka Slovenije. Velika dosežka sta mu uspela v njegovih disciplinah na 200 in 400 mešano, kjer je kot vsestranski plavalec osvojil prvo mesto, v disciplini 200 prsno pa si je priplaval celo tretje mesto, kar samo govori o tem, kako dobro je tehnično podkovan. Z odplavanimi rezultati se je povzpel na prvo mesto na klubskih lestvicah trboveljskih legend – plavalcev vseh časov na 200 mešano in na drugo mesto v disciplinah 400 mešano in 400 prosto. V mešanih disciplinah je bil hitrejši le Boris Novak, a to v članski kategoriji in v drugem klubu ter Sergej Koncilja, ki je bil leto starejši. V prsnem slogu pa na lestvicah še vedno kraljujeta Žiga in Tilen Šintler.

Presenetljivo dobro pa je opravila svoje nastope tudi Teja Zore, ki si je v petih nastopih priborila štiri finala na 50 hrbtno, 50 prsno, 100 hrbtno in 200 mešano in se uvrščala med 16 najboljših ter z uvrstitvami in doseženimi osebnimi rekordi presegla svoje cilje in zadovoljila trenerja. Že konec tega tedna mlajša dekleta čaka zimsko prvenstvo v Kopru, kjer se bodo za najvišja mesta potegovale Ariana Agrež, Pia Zore, Inja Zupančič in Noemi Borišek. Velik udarec pa je doživela štafeta, saj bo morala Špela Oberžan zaradi bolezni izpustiti to tekmovanje.

Savus

Foto: PK Rudar Trbovlje


 

Prejšnji članekVsiljivo beračenje
Naslednji članekUspehi mladih trboveljskih plezalcev