torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Vse nared za Punce v jami

Za Punce v jami je vse nared. Jutri se bo 180 pogumnih slovenskih žensk in deklet spustilo v jamo na Ajnzerju v Trbovljah in preteklo ali prehodilo pot do Hrastnika, kjer se bodo po Barbara vpadniku spet podale na svetlo.

Zavod Savus je moral prireditev Punce v jami prestaviti iz 9. marca na 30. marec. Častna pokroviteljica prireditve je predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič. S prireditvijo bomo počastili marčevske ženske praznike (dan žena in materinski dan) in omogočili adrenalinsko preizkušnjo vsem prijavljenim.

Fitnes ogrevanje

Pripravljamo veliko zanimivosti. Vsaka udeleženka bo prejela poleg startne številke z njenim imenom še darilno vrečko z zanimivimi in uporabnimi darili špirucev prireditve. Pred odhodom v jamo bosta za ogrevanje udeleženk poskrbela fitnes trenerja, dvojčka Žiga in Jure Laznik. V jami bodo za varen tek in hojo po rudniških rovih poskrbeli bivši rudarji in jamski reševalci.

Rožice, copatarji, funšterc

Po prihodu iz jame bodo udeleženke prejele čestitke in rožice (te so prav krasne) iz rok članov Društva copatarjev Dol pri Hrastniku, ki bodo izbrali tudi tri najbolj simpatične udeleženke. Punce se bodo pomerile še v tekmovanju met bata škornja rikverc v kuolmkišto, najboljše bodo prejele zaslužena priznanja. Za želodčke bodo poskrbele članice Funšterc teama Čeče. Trikrat ugibajte, kaj se bo znašlo na krožniku.

Koncert Primoža Legvarta

Potem pa sledi še koncert rockerja, kitarista in pevca Primoža Legvarta. Legvart prihaja iz Trbovelj, njegove korenine pa so v Hrastniku. Zaposlen v slovenski vojski. Primož obljublja zanimiv glasbeni izbor znanih slovenskih komadov.

Priznanja, nagrade

Po koncertu sledi še podelitev priznanj in nagrad skupaj z nepogrešljivim Perkmandeljcem in ostalimi gosti, med katerimi bo tudi Delova osebnost leta 2023, županja Črne na Koroškem Romana Lesjak. Organizatorji so se potrudili še za dodatne nagrade in zanimivosti, vrečke so lepo napolnjene. Obeta se lušten koncert in dobra fešta.

Špiruci Jamatlona

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Rudnik Velenje, zasavski knapi, Afrodita, Telekom Slovenije, DM drogerie markt, Contrast Miklavž na Dravskem polju, Passion Art, Rebrebu, Thermana Laško, Nomago, Vzajemna, ONAVE, VDC Zasavje, Lekarna Pušnik, Ansy, Perskindol, Chipolo, SmArt Wood Hrastnik, Kulturno rekreacijski center Hrastnik, Društvo copatarjev Dol pri Hrastniku.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor