ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Vse dobro v 2023, Zasavje!

Prijazni zasavski poštarji raznašajo časopis Savus v 17.500 nabiralnikov v vseh zasavskih mestih in naseljih. Na straneh zasavskega časopisa bodo bralci našli tokrat izjemno veliko pozitivnih novic. Uvodnik je primeren času, v katerem je tokrat izšel časopis. »Vse dobro v 2023, Zasavje!« je zapisal Marko Planinc.

Konec leta se bliža, prazniki nam bodo pobožali dušo in telo. Za nekatere je silvestrska noč prelomnica v življenju. Saj veste, dobri sklepi, ki ponavadi držijo nekaj časa, pa se potem skozi leto razblinijo do naslednjega Silvestra.

Tudi Zasavci smo odločili, kdo nas bo »rajdal« naslednja štiri leta. Določili smo župane, ti so določili podžupane, izvolili smo občinske svetnice in svetnike ter vodstva krajevnih skupnosti. Kakšnih pretiranih presenečenj ni bilo. Verjamem pa, da so bile volitve za zmagovalce lepa izkušnja, za poražence pa ne tako. Vendar, že spustiti se v bitko, ni enostavno. Človek pač da na pladenj vse: sebe, družino, stare grehe in odnose z ljudmi. In to ni tako enostavno. Zato vsem, ki so sodelovali v bitki za stolčke pohvala za pogum.

Tudi današnji časopis prinaša ogromno zanimivih novic, zgodb, ljudi. Poleg izvoljenih, ki si zaslužijo čestitke in dobre želje za pametno delo v korist vseh Zasavk in Zasavcev, v časopisu najdete seveda obširno reportažo o našem Zimskem jamatlonu. Pišemo o podpredsedniku Državnega sveta Matjažu Švaganu, praznovanju v ZLU, gradnji OIC Steklarna – TKI, veselem decembru, pripravili smo vam pregled leta v Zasavju in precej intimen pogovor z odhajajočo županjo Trbovelj Jasno Gabrič.

Pišemo o jubileju ansambla Igor in Zlati zvoki, športnih uspehih (Tilen Zajc je svetovni podprvak, Tina Baloh tretja na SP). Vrtec Hrastnik je prejel priznanje Zlati kabel, Domen Drobež pa je med facami leta. Karateisti so v Trbovljah pripravili že 50. mednarodni turnir, prizadevni trboveljski planinci so bili dobitniki priznanj PZS. Iskrene čestitke vsem za izjemne dosežke.

Naj ob koncu čestitam še enemu najbolj zagrizenih Zasavcev, čeprav ga je v Zasavje iz Prekmurja napravilo »šele« pred 40 leti. Vlado Poredoš je prejel cenjeno Ježkovo nagrado za svoj izjemen pesniški in glasbeni opus. Velik poklon, spoštovani Vlado, za knapovske zgodbe, hudomušne domislice in izjemno glasbo, ki že dolga leta postavlja Zasavje na slovenski in svetovni glasbeni oder.

Hvaležni smo vsem bralkam in bralcem, ki nas redno spremljajo, ko vzamejo v roke časopis ali pa brskajo po naši spletni strani. Zahvala tudi vsem podpornikom. Vse dobro v letu 2023, Zasavje!

Marko Planinc

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor