Leto 2022 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca januarja 2022.

Januar 2022

Vlada je takoj po novem letu sprejela Nacionalno strategijo za izstop iz premoga in prestrukturiranje premogovnih regij v skladu z načeli pravičnega prehoda. Strategija poleg Savinjsko-Šaleške regije v središče postavlja tudi Zasavje, za pravičen prehod v zeleno prihodnost pa bodo podjetja iz obeh regij v prihodnjih letih prejela okoli 250 milijonov evrov.

O tem smo se v januarskem intervjuju pogovarjali z Janijem Medveškom, direktorjem Regionalne razvojne agencije Zasavje. Povedal je več o projektih za pravičen prehod v zeleno gospodarstvo in zastavil besedo, da bo Zasavje čez 10 let sodobna in razvita regija.

V Trbovljah so 11. januarja pričeli odmevno gradnjo krožišča Urgenca, ki je vse do konca novembra parala živce marsikateremu vozniku, a je z odprtjem krožišča, ki je vsem voznikom omogočil dostop do Rudarske ceste mimo stadiona Rudar, bržkone čakanje v dolgih kolonah že pozabljeno.

SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekVse dobro v 2023, Zasavje!
Naslednji članekDr. Tomše: Turbulentno in naporno