Včasih smo na dan 25. maj praznovali dan mladosti. V četrtek, 25. maja letos, pa je s prireditvijo Šport in špas v organizaciji in izvedbi vseh zaposlenih Vrtca Trbovlje potekal dan druženja vseh generacij. Dogodka so se udeležili najmlajši iz vrtca, njihovi starejši bratci in sestrice, ter starši in stari starši.

Zbrali smo se v enotah, na organiziranih postajališčih, ter se s pešbusom odpravili na športno igrišče Rudar. Vse zbrane, okoli 600 udeležencev, sta nagovorili in pozdravili ravnateljica Vrtca Trbovlje Daša Bokal in podžupanja Trbovelj Vesna Jesih. Njuno ključno sporočilo je bilo ohranjanje povezanosti, medgeneracijskega spoštovanja ter aktivno preživljanje prostega časa.

Zaposleni Vrtca Trbovlje smo za udeležence vseh starosti pripravili zabavne gibalne igre, slovenske tradicionalne igre in ustvarjalne dejavnosti, tudi z uporabo odpadne embalaže.

K sodelovanju smo povabili trboveljska športna društva ter gasilce in policiste, ki so z veseljem vsem zainteresiranim pokazali pomen njihovega delovanja v našem mestu. Prireditev je kot gostja obiskala tudi priznana trboveljska košarkarica Nika Barič, ki je obiskovalcem namenila motivacijski govor v spodbudo k športu in rekreaciji ter se skupaj z obiskovalci tudi sama preizkusila pri igrah in dejavnostih.

Namen projekta Šport in špas je združevanje preko različnih vsebin: medgeneracijskega sodelovanja, gibanja, iger, športa, ustvarjanja, zabave in zdravja nasploh. Vrtec Trbovlje že vrsto let sodeluje na projektu, ker tudi sam sledi vrednotam, ki jih zastopa Šport in špas.

Prireditev smo zaključili s slavnostnim sprehodom najstarejših vrtčevskih skupin mimo vseh obiskovalcev prireditve, ki so ga poimenovali Slovo od vrtca, in se na ganljiv simboličen način sprehodili od vrtca do šole.

Barbara Vodeb

Foto: Vrtec Trbovlje, Robi Ahlin