V podjetju Ceroz se zavedamo pomembnosti ozaveščanja naših najmlajših o okoljski odgovornosti in pravilnega razvrščanja odpadkov, zato smo bili izjemno veseli, da so naše podjetje 26. oktobra obiskali otroci, njihovi starši in vzgojiteljice iz skupine Zajčki iz vrtca Trbovlje.

Izdelek otrok skupine Zajčki
Izdelek otrok skupine Zajčki

Obiskovalcem smo razložili, kako poteka celoten proces od tehtanja tovornjakov do sortiranja odpadkov in končne obdelave odpadkov. Ogledali so si sortirnico in sortirno linijo, pokukali v kompostarno in izvedeli kako se proizvede kompost ter si ogledali zbirni center. Ob zaključku našega srečanja so otroci ustvarili svoj »mini ekološki otok« ločevanja embalaže popitih sokov (tetrapaka) in s tem tudi izkustveno spoznali kako pomembno je ločevanje odpadkov za nas in za naravo.

Obisk podjetja je bila zanimiva izkušnja za otroke, ki so si lahko v živo ogledali kam potujejo in kaj se zgodi z njihovi odpadki, za nas pa tudi potrditev, da je pomembno, da otroke že v zgodnjih letih vključimo v izobraževanje o ločevanju odpadkov. Otroci pa so dokazali, da so izredno vedoželjni in da imajo veliko znanja o pravilnem ravnanje z odpadki.

PR objava


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Metod Malovrh
Naslednji članekOskrbovana stanovanja v centru Trbovelj