Zasavki policisti so imeli pretekli vikend bolj malo dela. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali trikrat, prav tako trikrat so posredovali zaradi prometnih nesreč. Dvakrat so obravnavali poškodovanje tuje stvari, reševali so obnemoglo osebo, posredovali zaradi nasilja v družini, vloma v društvene prostore, padlih dreves na garažo in povzročitve lahkih telesnih poškodb.


PP Hrastnik

V nedeljo ponoči so policiste obvestili o predvajanju glasne glasbe, kršitelju so izrekli opozorilo.

Dopoldan so obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik je na parkirišču na Dolu pri Hrastniku trčil v parkirano vozilo. Policisti nesrečo še preiskujejo.


PP Trbovlje

V soboto so policisti obravnavali sum povzročitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Še neznani storilec je preko noči poškodoval steklo na osebnem avtomobilu.

V nedeljo v  nočnem času so posredovali zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini. Kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila na parkirišču v Zagorju ob Savi. O ugotovitvah bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo.

V popoldanskem času so policisti skupaj z gasilci in reševalci posredovali v Zagorju ob Savi, kjer je v stanovanju onemogla starejša oseba, ki so jo prepeljali v SB Trbovlje.

V soboto okoli 16. ure so policiste obvestili, da so območju Zagorja je vlomili v prostore enega izmed društev, od koder so odnesli gotovino. Škoda po prvi oceni znaša okoli 120 evrov. Policisti vlom še raziskujejo.

V večernih urah so policiste obvestili o predvajanju glasne glasbe,  kršitelju so izrekli opozorilo.


PP Litija

V soboto so policiste obvestili o sumu kaznivega dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb, storjenega 6. decembra  na območju Litije. Storilca čaka kazenska ovadba.

Popoldan so jih obvestili o prometni nesreči z materialno škodo na območju Litije, policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Okoli 17. ure so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom.

Zvečer so intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru.

V soboto so policiste obvestili o dveh padlih drevesih, ki sta poškodovali garažni objekt. Znakov kaznivega ravnanja ni bilo.


Savus

Foto: arhiv Savus