petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Prva obletnica trboveljskega Prostoferja

V Trbovljah je pred enim letom zaživel projekt Prostofer. Z vzpostavitvijo sistema brezplačnih prevozov Občina Trbovlje želi pomagati starejšim, ki ne vozijo sami, imajo nižje mesečne prihodke oziroma slabšo povezavo z javnim prevozom. S Prostoferjem jim je omogočena lažja dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih središč itn.

Od vzpostavitve projekta so prostovoljci Prostoferji prevozili nekaj manj kot 18.000 kilometrov in opravili 321 prevozov. V preteklem tednu je Občina Trbovlje organizirala delovno srečanje s prostovoljci, na katerem so pripovedovali o izkušnjah in predlogih za delo v naslednjem letu.

Uporabniki morajo svoj prevoz rezervirati vsaj tri dni pred načrtovano potjo s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 10 10 vsak delovnik med 8. in 18. uro. V jutranjih urah so linije pogosto zelo zasedene, zato priporočajo, da uporabniki poskusijo poklicati po 10. uri. V komunikacijskem centru si bodo zapisali podatke uporabnika in lokacijo prevoza ter sporočili oz. potrdili termin. Vozniki prostovoljci prevoze opravljajo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

»V tem mesecu obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva zato je prav, da se spomnimo na Prostoferja in njihove prostovoljce, saj brez njih njegova izvedba ne bi bila mogoča,« so na Občini Trbovlje zapisali v sporočilu za javnost.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Previous article
Next article

Isti avtor