sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Katjuša Laznik in Nermin Bajramović

Župan občine Hrastnik Marko Funkl je 9. decembra sprejel sklep, da se za podžupana občine Hrastnik imenujeta Katjuša Laznik in Nermin Bajramović. Laznik je svetnica Socialnih demokratov, Bajramović pa Funklove liste. S tem si je župan zagotovil tudi udobno večino v Občinskem svetu.

Katjuša Laznik živi na Dolu pri Hrastniku. Po izobrazbi je specialistka javne uprave. Delovno aktivno obdobje je začela na rudniku v Trbovljah kot samostojna kemijska analitičarka, nadaljevala na Občini Trbovlje, leta 2003 pa jo je pot vodila v Ljubljano, kjer se je v Državnem zboru RS zaposlila kot strokovna sodelavka v poslanski skupini Socialnih demokratov. Junija 2022 se je zaposlila v kabinetu ministrice na Ministrstvu za pravosodje RS. Je dolgoletna članica SD in se je kot občinska svetnica z lokalno politiko srečala leta 1998. Na listi Socialnih demokratov je bila večkrat izvoljena v občinski svet. Sodelovala je v različnih odborih in komisijah ter bila članica sveta zavoda Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik. Poleg tega je bila pred leti izvoljena v svet krajevne skupnosti Dol pri Hrastniku. Je družbeno aktivna in odgovorna oseba, ki se v prostem času rekreativno ukvarja s športom in druži s prijatelji.

Nermin Bajramović je po srednješolski izobrazbi elektrotehnik, po končani fakulteti pa je pridobil naziv profesor matematike in tehnike. Po 18 letih dela na osnovni šoli v Zagorju ob Savi se je leta 2020 zaposlil na OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, kjer poučuje še danes. Matematiko poučuje že dobrih 20 let, ob poučevanju pa je nudil mentorstvo številnim študentom pedagoške smeri. V lokalno politiko je vstopil leta 2014 in deloval v nadzornem odboru Občine Hrastnik. Kot kandidat Liste Naš Hrastnik je v mandatu 2018–2022 opravljal funkcije občinskega svetnika, člana Odbora za družbene dejavnosti, predsedoval Odboru za šport in Komisiji za štipendije. Njegovo družbeno življenje je dodobra prepleteno z vsemi zasavskimi kraji. Poleg omenjenega službovanja v Zagorju ob Savi je igral nogomet v Trbovljah, ves čas pa živi v Hrastniku. Kot športni navdušenec je v mladinskem pogonu igral nogomet za domači Hrastnik, kasneje pa za Laško, Radeče in Rudar Trbovlje. Bajramovićeva krilatica »Znanje se z deljenjem množi, raznolikost nas bogati« sporoča, da si želi vključujočo družbo, kjer se ceni znanje za doseganje skupnih ciljev.

Savus

Foto: Občina Hrastnik


 

Previous article
Next article

Isti avtor