Zasavski policisti so pretekli teden obravnavali devet prometnih nesreč, trikrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Obravnavali so drogiranega in pijanega voznika, poškodovanje vrat, požar vikenda, goljufijo, spor, zatajitev denarja, nepravilno parkiranje, manjšo tatvino. Dvakrat so iskali pogrešano osebo, dvakrat posredovali zaradi kamenja na cesti, pa zaradi psa, ki je ugriznil drugega psa. Sodelovali so tudi pri iskanju osebe, ki jo je odnesel narasel hudournik.


PP Hrastnik

V ponedeljek je voznik tovornega vozila z nakladalno rampo poškodoval parkirano vozilo. Na vozilu je nastalo okoli 100 evrov materialne škode.

V torek so obravnavali poškodovanje vhodnih vrat zapuščenem objektu v Novem logu.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru, kršitelja čaka obdolžilni predlog.

V sredo so osebi zasegli zavojček z neznano posušeno rastlino, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo – konoplja. Snov so poslali v analizo.

V četrtek so policiste obvestili o požaru na vikendu na Leši. Do požara je prišlo zaradi dotrajanosti električne napeljave, vikend je pogorel v celoti in z njim tudi 10 panjev čebel.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah z udeležbo voznikov osebnih avtomobilov. Policisti so po preverjanju vseh pogojev za vožnjo pri obeh voznikih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Pri kontroli cestnega prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preliminarni test pokazal prisotnost prepovedanih substanc v organizmu. Odredili so strokovni pregled, ki ga je voznik odklonil, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, na pristojno okrajno sodišče pa podali obdolžilni predlog.

V nočnem času je kršitelj z glasno glasbo kršil nočni mir in počitek ljudi. Izdali so mu plačilni nalog.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah, neznani voznik je po trku zapustil kraj nesreče brez nudenja podatkov soudeležencu. Na vozilu oškodovanca nastala materialna škoda v višini tisoč evrov.

Občanka je na policijski postaji naznanila kaznivo dejanje. Neznanec je preko spleta z njeno kartico opravil več nakupov in jo oškodoval za približno 600 evrov.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola in ni upošteval pravil o prednosti. Zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, na pristojno okrožno državno tožilstvo bodo podali kazensko ovadbo.

V sredo se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo v Trbovljah, neznani voznik je po trku kraj zapustil brez nudenja podatkov soudeležencu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda v višini 4000 evrov.

Pri kontroli cestnega prometa so ustavili voznika mopeda, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal vrednost 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V četrtek so obravnavali spor med dvema osebama, kršitelju so izdali plačilni nalog.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in lahkimi telesnimi poškodbami v Zagorju. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Obravnavali so prekršek po zakonu o zaščiti živali na območju Potoške vasi, kjer je pes ugriznil drugega psa. Po vseh zbranih obvestilih sledi prekrškovni postopek.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju.

Policiste so obvestili o kamenju na regionalni cesti Zagorje-Podkum in na regionalni cesti Izlake-Mlinše. Policisti so zavarovali cestišče, za sanacijo in prevoznost ceste so poskrbeli delavci cestnega podjetja.

Obravnavali so kaznivo dejanje zatajitve denarja na območju Zagorja ob Savi.

Policiste so obvestili o trčenju v divjad na regionalni cesti Izlake-Mlinše.

V torek so prejeli prijavo pogrešane osebe na območju Krškega, saj se le ta ne javlja ožjim sorodnikom. Policisti so izvedli prve ukrepe za izsleditev osebe, nadaljnje aktivnosti pa odstopili PP Krško.

Policiste so obvestili o nepravilno parkiranem vozilu na območju Hrastnika. Izdali so obvestilo o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Prejeli so prijavo kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo v Hrastniku, kjer pa kršitve niso ugotovili.

Sprejeli so prijavo pogrešane mladoletne osebe v Hrastniku. Med zbiranjem obvestil so mladoletnika našli in predali staršem.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo voznika motornega kolesa na glavni cesti Zagorje-Litija, voznik se je lažje telesno poškodoval.

V Zagorju ob Savi so obravnavali kaznivo dejanje tatvine dela vozila, s katerim je oškodovanec oškodovan za okoli 200 evrov.

V četrtek okoli 21.30 so policiste obvestili o dogodku na območju Zagorja ob Savi, kjer je osebo pri prečkanju naraslega hudournika, ki je tekel čez cesto, voda odnesla v strugo hudournika. Takoj so sprožili iskalno akcijo, vendar so osebo mrtva našli šele naslednji dan v strugi potoka.


Savus

Foto: arhiv Savus