V četrtek, 14.oktobra, so osšli zagorski Vandrovčki iz DU Zagorje ob Savi na pohod v neznano. Objavljamo prispevek  Ivana in Olge Kos.

Začetek naše poti je bil pri Ledeni dvorani na Bledu. Vodička Neža nam je razlagala zgodovino in zanimivosti Bleda in nas vodila mimo Grajskega kopališča, Vile Zlatorog, Ribiškega doma, Olimpijskega veslaškega centra do Zake.

Cela pot okrog jezera je dolga 6 km. Na polovici poti je vodenje prevzel vodnik Marjan. Po strmi, kamniti poti smo se povzpeli na Ojstrico (611 m). Razgled na jezero, otok, grad in Karavanke v ozadju je bil čudovit. Sledil je kratek spust, potem pa vzpon na sosednjo Malo Osojnico. Na razgledišču (685 m) smo zopet uživali v razgledu.

Sestopali smo po stezi, ki se je v ključih vila po strmem pobočju. Vmes je bilo osemdeset strmih kovinskih stopnic. Prišli smo do ceste ob jezeru in zaključili pohod pri pristanišču pleten v Mlinem.

Pohod je bil odličen. Na Ojstrici in Mali Osojnici smo bili vsi prvič. Med potjo domov smo se ustavili še v Pivovarni in pivnici Adam Ravbar.

Ivan in Olga Kos

Foto: Ivan in Olga Kos