Po podatkih sledilnika covid-19 je v statistični regiji Zasavje trenutno 394 okuženih prebivalcev s koronavirusom. V zadnjem dnevu se je število okužb najbolj povečalo v občini Litija, kjer so odkrili 26 novih okužb.

V zasavski statistični regiji se je število okuženih včeraj povečalo skupaj za 45 novih primerov, skupno je torej okuženih skoraj 400 oseb. Pri 57.500 prebivalcih število krepko presega mejo za rdeči seznam. Največ okuženih je sedaj v občini Litija, kar 131. V Zagorju je 96 okuženih, v Trbovljah dva manj, v Hrastniku pa 73. Številke so visoke, v zadnjem tednu je v Litiji številka zrasla za 69, v Zagorju za 43, v Trbovljah za 40 in v Hrastniku za 48. V celotnem zasavju torej točno za 200.

V Hrastniku je po podatkih sledilnika korono doslej prebolelo 189 oseb, umrlo jih je 12. V Trbovljah je korono je prebolelo 160, v Zagorju 58, v Litiji pa 84, ena oseba je umrla.

Število okužb se je v zadnjih dneh najmanj povečevalo v Zagorju in Trbovljah, precej se je povečalo v Hrastniku, najbolj pa v občini Litija.

Vse institucije in Občine še naprej opozarjajo prebivalce, da se naj držijo predpisanih ukrepov in se držijo občinskih meja ter se ne gibajo med ljudmi, če to res ni nujno potrebno.

Savus

Foto: arhiv Savus