četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

V uporabo predali igrišče Partizan

V torek, 18. junija, so svojemu namenu predali prenovljeno igrišče Partizan. Zbrane sta nagovorila župan Občine Trbovlje Zoran Poznič in direktorica Zavoda za mladino in šport Trbovlje Tina Moljk in trboveljskim otrokom podelila 30 športnih žog.

Predstavniki Zavoda za mladino in šport in animatorji Društva prijateljev mladine so na otvoritvi za otroke pripravili igre, športne animacije in delavnico milnih mehurčkov. Najmlajši trboveljski nogometaši NK Rudar so med seboj odigrali prijateljsko tekmo. Obiskovalci pa so se lahko osvežili z brezplačno pijačo in sladoledom.

Občina Trbovlje se je priključila kampanji 1000 žog za 1000 otrok in skupaj z Društvom za promocijo športa Slovenije in Zavodom za mladino in šport Trbovlje zagotovili 30 novih športnih žog za trboveljske otroke. Dobrodelna pobuda 1000 žog za 1000 otrok si prizadeva izboljšati dostop do športnih aktivnosti z razdeljevanjem brezplačnih žog. Glavni cilj projekta so spodbujanje telesne dejavnosti med mladimi s spodbujanjem zdravega načina življenja in ustvarjanjem enakih možnosti za vse otroke, ne glede na njihove finančne zmožnosti. Pri projektu sodelujejo občine iz celotne Slovenije in podporni ambasadorji, kot so Nogometna zveza Slovenije, Košarkarska zveza Slovenije, Rokometna zveza Slovenije, Olimpijska zveza Slovenije, NK Olimpija, NK Domžale in drugi.

Na igrišču Partizan so preplastili celotno površino igrišča, zarisali talne označbe in postavili nove reflektorje. Naložba je bila vredna 40 tisoč evrov. »Verjamemo, da se bodo na prenovljenem igrišču pisale lepe športne zgodbe, ki bodo združevale generacije,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje in dodali: »Šport je pomemben del naše lokalne skupnosti, zato želimo s prenovo športne infrastrukture otroke in mlade še dodatno motivirati in jim omogočiti kvalitetno športno udejstvovanje. Na področju športa pa v kratkem načrtujemo še eno investicijo. Več izdamo kmalu.«

Savus

Foto: Robi Ahlin


 

Isti avtor