sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Rudi Medved odstopil

Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved je podal odstopno izjavo zaradi upokojitve, vlada pa ga je razrešila s funkcije.

Rudi Medved je zasedel funkcijo državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo junija 2022 po izvolitvi nove slovenske vlade pod vodstvom dr. Roberta Goloba v kabinetu ministra Marjana Šarca.

Medved, ki so ga mnogi videli že v funkciji novega ministra za obrambo po izvolitvi Šarca v evropski parlament, je 17. junija letos podal odstopno izjavo za razrešitev s funkcije s 14. julijem zaradi upokojitve.

Medved je bil resen kandidat za ministra, še posebej, ker je ministrsko funkcijo ministra za javno upravo v vladi Marjana Šarca. Tudi predsednik vlade dr. Robert Golob je po objavi izidov volitev dejal, da je z delom ministra in ministrstvom zadovoljen, zato bodo iskali kandidate za vodstvo ministrstva znotraj obstoječe ekipe.

Rudi Medved je bil rojen 28. decembra 1959 v Trbovljah, je univerzitetni diplomirani novinar. Bil je urednik dnevnoinformativnega in aktualnopolitičnega uredništva na Radiu Slovenija ter urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj na Televiziji Slovenija. Bil je tudi odgovorni urednik Radia Kum Trbovlje ter urednik oddaje 24ur na POP TV. Leta 2004 je postal direktor Kulturnega centra Delavski dom Zagorje, med letoma 2012 in 2018 je bil direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi. Dvakrat je bil izvoljen v občinski svet Občine Zagorje na listi župana Matjaža Švagana.

Za poslanca DZ je bil leta 2018 izvoljen na listi stranke LMŠ, sredi mandata je prevzel Ministrstvo za javno upravo. Po zadnjih volitvah pa je prevzel funkcijo sekretarja v Ministrstvu za obrambo.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor