Bralka nam je poslala fotografijo s trboveljskega odlagališča, na kateri je razvidno, da s tovornjaka stresajo snov, podobno pepelu. Fotografijo je bralka, pravi, posnela danes.

Pred kratkim smo pisali, da je županja Trbovelj Jasna Gabrič prejela zagotovilo, da elektrofiltrskega pepela iz ljubljanske toplarne, ki so ga začeli po tem, ko je moravški Termit izgubil dovoljenje za delovanje naprave za predelovanje odpadkov, voziti v Trbovlje, ne bodo odlagali, dokler ne bodo analize pokazale, da pepel ni okolju in zdravju škodljiv. To zagotovilo še vedno velja, pravijo v uradu županje in dodajajo, da bodo vse do sedaj zbrane informacije glede pepela predstavili v četrtek zvečer na izredni seji občinskega sveta.

Kaj pa fotografija? V uradu županje komentirajo, da je vse odvisno od tega, kje natanko je bila posneta: »Tam so tri različne deponije. Spodaj je RTH-jeva deponija, ki s tem ni povezana. Nekateri namreč mislijo, da če vozijo na tisto spodnjo deponijo, je to tudi pepel. Ena višje je Lakonca, kamor so odlagali pepel iz ljubljanske toplarne. Višje pa je še ena deponija. Ni vsak tovornjak, ki pripelje gor, poln pepela,« so še povedali v uradu.

MD

Foto: arhiv bralke