četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

V rojstni dan z zmago

Na zadnjem vzponu pred ciljem v etapi od Logrona do Moncalvilla Dirke po Španiji je Primož Roglič pokazal, kako močan je, ko se je odpeljal vodilnemu na dirki po Španiji. Na cilju je bil za 13 sekund hitrejši od Kolumbijca Risharda Carapaza, ki je obdržal rdečo majico, Roglič pa se mu je na skupno drugem mestu povsem približal. Z zmago je dosegel že 44. zmago v profesionalni karieri, jubilejno, 25. na dirkah elitne svetovne serije in deveto na tritedenskih, največjih dirkah na svetu.

Primož Roglič je po zmagi na uvodni etapi še enkrat pokazal, da je izjemno močan in na koncu letošnje dirke ne želi prepustiti rdeče majice, ki jo je oblekel na cilju lanske Vuelte, nikomur. Danes in jutri čaka kolesarje v Španiji ravninski del dirke, kjer se verjetno ne bo veliko dogajalo. Potem pa prideta dve močnejši etapi v Asturiji, kjer bodo spet odločale mišice. In Roglič ima (tudi) letos mišice pripravljene za največje podvige.

Primož Roglič in Richard Carapaz sta ljubiteljem kolesarstva na dirki Po Španiji v etapi od Logrona do Moncalvilla v sredo pričarala izjemen zaključek etape. Zadnji kilometer je bil res za sladokusce. Celo dirko sta se pokrivala in izzivala.

Roglič je po neposredno po dirki dejal: »Vedno rad zmagam. Če se ponudi majhna priložnost, jo bom zagotovo skušal vzeti. Zaključek je bil izredno zahteven. Toda tokrat sem na srečo imel odlične noge in sem lahko pritisnil ter dobil etapo,«. Ob tem je še povedal, da klanca ni poznal, da je vozi po posluhu. Očitno mu poleg nog, odlično deluje tudi občutek.

Tudi Richard Carapaz je bil zadovoljen z dvobojem, po dirki je imel same lepe besede za Rogliča. Slovenci bomo seveda še naprej stiskali pesti za izjemnega Zasavca. »Vse najboljše, Primož!« Ne le danes, ampak vedno in povsod.

Savus

Foto: arhiv Savus /sprejem za Rogliča po zmagi na Vuelti 2019/

Isti avtor