petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

V muzikalu Moje pesmi, moje sanje tudi zagorske doline list

Vlogo Marte von Trapp v muzikalu Moje pesmi, moje sanje igra Ines Trdin, ki ima korenine v Zagorju. Pravzaprav prihajajo z Mlinš oziroma Pšenka njeni stari starši Nada in Janez Smrkolj. Zdaj živi Ines s starši in bratom na Vačah.

Prepeva že od malih nog. »Ko je bila stara šest let, si je želela igrati kitaro in jo tudi dobila,« je povedala njena mati Nataša Trdin. Najprej je obiskovala zasebne ure pri Davidu Novaku, kitaristu skupine Gadi. Leta 2012 se je vpisala v Glasbeno šolo Litija – Šmartno. Zdaj pod vodstvom Rada Černeta obiskuje pouk kitare in nauk o glasbi. Ker rada poje, se je pred leti vpisala v Glasbeni center Černe – Avbelj v Domžale na solo petje, kjer jo mentorica Eva Černe uči veščine petja.

Zelo rada igra, pleše, imitira razne like iz risank, zato ni čudno, da si je zelo močno želela nastopiti tudi v tem muzikalu. »Če povem po pravici,« je dejala njena mama, »je šla Ines na avdicijo z angino in vročino prek 38 stopinj Celzija. To pove, kako velika je bila njena želja. Ko je dobila odgovor, da je izbrana za vlogo Marte von Trapp, je jokala od sreče.«

Na začetku so bile vaje zelo intenzivne, trajale so več ur, pa vendarle je vedno zelo uživala na vajah. Zdi se ji najbolj pomembno, da na predstavah nima treme in lahko tako toliko bolj uživa ter da vedno vse od sebe. Seveda pa jo pri tem podpira in spodbuja tudi družina.

Do sedaj je muzikal Moje pesmi, moje sanje gostoval v Ljubljani, Mariboru, Portorožu, Celju, Kranju, Ljutomeru in Zagorju. Z novim letom se bodo nastopi še nadaljevali. Kot je povedala direktorica Delavskega doma Zagorje Karmen Cestnik, je trenutno v razgovorih, da bi muzikal na zagorskem odru spomladi ponovili.

Razprodano dvorano v Zagorju je muzikal Moje pesmi, moje sanje navdušil z znamenitimi napevi, kot so Climb every mountain, Edelweiss, DO, RE MI, My favourite things in druge, v slovenskem prevodu Nejca Lisjaka ob spremljavi simfoničnega orkestra pod taktirko maestra Simona Dvoršaka. Ansambel sestavlja preko 50 pevcev in igralcev, med njimi so tudi: Eva Černe, Boštjan Romih, Irena Yebuah Tiran, Matjaž Stopinšek, Katja Konvalinka, Klemen Torkar, Simona Plut, Tjaša Hrovat ter mnogi drugi.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor