V Tehnološkem parku Ljubljana so 13. oktobra otvorili Park gazel, prvi park v Sloveniji namenjen podjetnosti. Ob 20. obletnici Dnevnikovega projekta Gazela ga posvečajo najboljšim hitro rastočim podjetjem – zlatim gazelam.

V nastajajočem Parku gazel bodo stale klopi s tablicami slovenskih podjetij, zlatih gazel iz let 2001–2019, ki jih odlikujejo poslovna drznost, inovativnost in mednarodna uspešnost. Med njimi je tudi trboveljsko podjetje Dewesoft.

Prvi park namenjen podjetnosti v Sloveniji

Dr. Jernej Pintar, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, je izpostavil, da so gazele prvaki in gladiatorji, ki na globalni ravni borijo bitke s stokrat večjimi od sebe in zmagujejo: »Ta park je posvečen gazelam, osvajalcem sveta in podjetnosti. Gre za prvi park v Sloveniji, ki je namenjen podjetnosti. In to je ogromna kulturna sprememba. S tem sporočamo, kakšno dodano vrednost gazele ustvarjajo na vsakega zaposlenega, kakšne vrhunske kompetence imajo, da se borijo na globalni ravni in zmagujejo. Te kompetence prinašajo v Slovenijo in od njih se širijo med ostale. Gazele plemenitijo našo družbo.«

Slavnostni dogodek so sklenili z odkritjem digitalnega obeležja in časovno kapsulo, v katero so podjetniki shranili sporočila za zanamce.

Savus

Foto: Bojan Velikonja za Dnevnik