torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

V Kisovcu se konec avgusta vozijo s sanmi

Sankaško društvo Zagorska dolina je bilo ustanovljeno v letu 2005 in ima sedež v Kisovcu v občini Zagorje ob Savi, kjer razpolaga s sankaškim poligonom za trening starta. Nahaja se v športnem parku v Kisovcu, Naselje na Šahtu 45. Glavni namen in cilj društva je razvijanje sankanja na umetnih progah, razvoj tekmovalcev, ki z udeležbo na domačih in mednarodnih tekmah ponosno zastopajo barve društva in države. Je edino aktivno tovrstno društvo na področju Zasavja in Slovenije.
Največji uspeh je društvo doživelo v letih 2006 in 2010, ko se je tekmovalec Domen Pociecha uvrstil na olimpijske igre v Torinu in Vancouvru, ki sedaj svoje znanje kot strokovni vodja prenaša na ostale športnike v društvu. Trenutno v društvu aktivno tekmujeta dva tekmovalca v članski kategoriji, ki sta tudi reprezentanta in se bosta to zimo potegovala za nastop na olimpijskih igrah. Poleg njiju trenira in tekmuje tudi sedem otrok (pet fantov in dve dekleti), ki se že udeležujejo mednarodnih tekmovanj v tujini. Treningi potekajo na sankaškem poligonu v Kisovcu in sankaških progah v tujini, tekmovanja pa v tujini (Nemčija, Avstrija, ZDA, Kanada, …). Društvo dobro sodeluje z ostalimi sankaškimi društvi v Sloveniji (ta se ukvarjajo z sankanjem na naravnih progah), kar se odraža z udeležbo na tekmovanjih, ki jih prirejajo društva.

Društvo bo v okviru praznovanj, ki potekajo ob občinskem prazniku občine Zagorje ob Savi, 26. avgusta ob 9. uri organiziralo tekmovanje Memorial Aleša Pocieche, 12. Pokal Zagorske doline  v startu sankanja, ki bo potekalo v športnem parku Kisovec na poligonu za trening starta (ob makadamskem parkirišču za športnim domom). »Na prireditev vabimo vse, ki jih sankanje zanima, saj se bodo lahko poizkusili pri vožnji s sanmi na koleščkih in se udeležili tekmovanja med »rekreativci«. Poskrbeli bomo tudi za hrano in pijačo,« pravi Borut Vozelj.

Več o delovanju društva, treningih, vpisu novih članov (poteka skozi celo leto) lahko izveste na društveni spletni strani.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor